Kahramanmaraş’ta da 23 Nisan Bayramı coşkusu yaşandı. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı. Kahramanmaraş'taki törenler ise, 12 Şubat Stadı'nda devam eden bakım ve onarım çalışmaları nedeni ile Trabzon Bulvarı üzerinde yapıldı.

Dün sabah Atatürk Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Valilik Makamına geçildi. Türk Telekom İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Abdulkadir Karatal (14) isimli öğrenci Vali Mehmet Niyazi Tanılır’ın makamına geçici olarak oturdu. Küçük Vali Karatal, Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına hediye ettiği 23 Nisan bayramını kutlayarak, dünyada barışın ve kardeşliğin egemen olması dileğinde bulundu.

Daha sonra ise Valilik kavşağındaki tören alanında ilk olarak üzeri açık askeri bir araca binen Vali Tanılır, Garnizon Komutanı Albay Sezai Akgün ve AK Partili Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından törene katılanların bayramı kutlandı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ise, bu bayramın dünyada tek olan çocuk bayramı olduğunu vurgulayarak; “Gül bahçemizin gonca gülleri, geleceğimizin güvencesi sevgili çocuklar; bayramınız kutlu olsun” dedi.

23 Nisan’la ilgili şiirlerin öğrenciler tarafından okunmasının ardından hazırlanan gösteriler sunuldu ve geçit resmi yapıldı. Bu arada Kahramanmaraş Anaokulu öğrencilerinden oluşan küçük mehter takımının gösterisi de büyük ilgi gördü. (www.kaal46.com)