Yörükler, Kamu Hasteneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen’i ziyaret etti.


Kahramanmaraş’ta yerleşik, Yörükler ( aydınlılar) Yörtürk Vakfı ve Yörükler Türkmenler Derneği Kahramanmaraş Şubesi üyeleri Kamu Hasteneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen'i ziyaret etti.


Kahramanmaraş halkı tarafından aydınlılar olarak bilinen ve genel de yoğrut, süt, peynir işi ile uğraşan Kahramanmaraş’ın yörükleri..Yörtürk Vakfı ve Yörükler Türkmenler derneği Kahramanmaraş yönetimi Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu Kahramanmaraş İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil TÜRKMEN’i ziyaret etti.


Ziyarete Dernek Başkanı Ecz. Bayram TOMBUL, Yörtürk Vakfı il başkanı Smmm. Ali AYDIN, Makine Mühendisi Ramazan ATEŞ, K.M. S.Ü. tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Halil AYGAN ve Aşık Mustafa KELEBEK katıldı.  Dernek başkanı Bayram Tombul, “derneğin faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi ardında aylık çıkan YÖRTÜRK dergisi hediye etti.  Kendilerinin yıllardır bu bölge yaşadıklarını 1890 yıllardan beri dedelerinin buraları yurt edindiği, 1940 lardan sonra yerleşik hayata geçtiklerini ve bu bölgedeki yörüklere “AYDINLI” denildiğini,  bizlerinde sizin memleketiniz olan AYDIN ili Ödemiş yöresinden bu tarafa göç ederek bu bölgeye geldiklerinden dolayı bu isimle anıldığını” söyledi.  Sıcak sohbetin ardından İdari Hizmetler Başkanı Mehmet Yılmaz beyinde katıldığı hatıra fotoğrafı çekildi.