Kaybolduğu bildirilen ve 1 yıldır aranan kadının, geçen yıl Erzincan'da kocası tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlendi.

Erzurum'da Karayazı ilçesinde ikamet eden Turan G. (28), geçen yıl Mayıs ayında Gölbaşı Polis Merkezi'ne, eşi Hatun G'nin (26) kayıp olduğunu bildirdi.

Kayıp kadının eşkali üzerinden araştırma başlatan polis, 6 Mayıs 2010'da, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Çadırtepe köyünde, boğazı kesilerek öldürüldükten sonra toprağa gömülü halde bulunan kadının Hatun G. olduğunu belirledi.

Bunun üzerine olayla ilgili soruşturmayı derinleştiren cinayet büro ekipleri, cinayet zanlısı olarak görülen Hatun G'nin kocası Turan G'yi, 6 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Takip sonucunda cinayetin, daha önce eşi Hatun G'nin kayıp olduğunu söyleyen Turan G. tarafından işlendiği yönünde bulgulara ulaşıldı.

Polisin düzenlediği operasyonla Yozgat'ta gözaltına alınan Turan G, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek alınan ifadesinde, eşini, kendisini aldattığı için öldürdüğünü itiraf etti.

Rusya'da çalıştığı dönemde, eşi Hatun G'nin bir televizyon kanalından ulaştığı başka erkekle ilişki yaşadığını ve bu ilişkiden de bir çocuk sahip olduğunu öne süren Turan G, bu nedenle bunalıma girdiğini ve eşini geçen yıl Erzincan'da boğazını keserek öldürdükten sonra toprağa gömdüğünü söylediği öğrenildi.

Bu arada, olayla ilgili soruşturma kapsamında Turan G'nin babası Sait G. de gözaltına alındı. Sorgusu tamamlanan zanlılar, ''adam öldürmek'' suçundan Erzurum Adliyesine sevk edildi.