Kahramanmaraş’ta Kayseri Çevre Yolu’nun bir bölümünde hız limiti yeniden belirlendi ve Madalyalı Kavşak ile Hasancıklı Köprüsü arasındaki mesafede hız saatte 50 km’den 70 km’ye çıkarıldı.


Yoğun şikâyet dilekçeleri ve BİMER başvuruları nedeniyle Emniyet Müdürlüğü, Karayolu Trafik Yönetmenliği 100. Maddesi doğrultusunda Kahramanmaraş Valiliği İl Trafik Komisyon Başkanlığına ilimiz Kayseri Çevre Yolu üzeri Madalyalı kavşak ile Hasancıklı köprü arasında kalan yol kesiminde, otomobil cinsi araçlar için uyulması gereken azami hız limitinin 70 km/s’e çıkartılması teklif etti.


İl Trafik Komisyonunun 10.08.2012 tarih ve 2012/09-06 sayılı kararıyla teklif kabul edilerek, uygun görüş alınmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğüne yazıldı. Gelen cevabi yazıda “bu yol kesiminde hız limitlerinin düzenlenmesinde sakınca olmadığı” bildirildi.


Böylece 21 Haziran 2013 tarihi itibari ile Kahramanmaraş Kayseri Çevreyolu’nda Madalyalı Kavşak ile Hasancıklı Köprüsü arasında kalan yol kesiminde otomobil cinsi araçlar için azami hız limiti 70 km/saate çıkartıldı.


 


VALİLİKTE TOPLANTI YAPILDI


Bu arada, Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Şükrü Kocatepe’nin başkanlığında Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, kamu kurum ve kuruluşları üst yöneticileri, üniversite temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının katılımıyla Valilik Fikret Kiraz toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, şu konular ele alındı.
“İl Emniyet Müdürlüğünün 03/05/2013 tarihli Kahramanmaraş Valiliği Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu Toplantısında alınan kararların okundu. Alınan toplantı kararları doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğünün, (1) aylık sürede yapmış olduğu çalışmalar. Proje kapsamında kurumlara yüklenen görevlerin ilgili kurumlar tarafından değerlendirilmesi. Kurul üyeleri ve diğer katılımcıların gündeme ilişkin görüş, öneri ve taleplerinin konuşulması.” (HABER MERKEZİ)