Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesi yakınlarında 10 Kasım sabahı meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 3 polis memuru için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Cenaze sahibi ailelerin sinir krizleri geçirdiği ve gözyaşlarının adeta sel olup aktığı törende duygusal bir konuşma yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın; "Yalvarıyorum, içimizdeki trafik teröristine dur diyelim" dedi.

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan genç polislerin Türk bayrağına sarılı tabutları cenaze araçları ile emniyete getirildi. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan törende ilk olarak polis memurlarının özgeçmişleri okundu.

Kurban Bayramı öncesi acı olayla sarsılan aile fertleri ayakta durmakta güçlük çekerken, fenalık geçiren polis memurlarının yakınları İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve bayan polis memurları tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Baygınlık geçirenlere ise sağlık görevlileri müdahale etti.

Törende duygusal bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, polis memurlarının yakınlarını soğukkanlı olmaya çağırdı. 3 genç polisin memleketin huzur ve güvenliği için çok kutsi bir görev yaptığına dikkat çeken Aydın, "Ne olur içimizdeki trafik teröristini öldürelim, yok edelim" dedi. Aydın şöyle konuştu:

"Bu 3 delikanlı polis memuru, İstanbul Emniyet Müdürlüğü emrinde halkımızın huzuru, güveni ve mutluluğu için yoğun bir çalışma temposunda çalışırken, senelik izinle çalışmalarına ara verip memleketlerine gelip anne-babalarının ellerini öpmek için yola çıkmıştı. Ancak sevdiklerimize kavuşmamızı sağlayan yollar, bu sefer onları bizden ayırdı. Gerçekten acımız sonsuz. Ancak hepimiz soğukkanlı olmak durumundayız. Bu evlatlarımız giderken aslında bize bir mesaj verdiler, 'Ne olur' dediler. 'Her yıl binlerce kurban verdiğimiz trafik terörüne artık kurban vermeye dur diyelim.' Ve ben de burada bir emniyet müdürü olarak bütün memleketimize, bütün vatandaşlarımıza yalvarıyorum. Dünyada trafik kazalarında ilk üçüncü sıradayız. Bu rekora son verelim. Ne olur içimizdeki trafik teröristini öldürelim, yok edelim. İnşallah bu acımız son olur. Anneler, babalar sizin çocuklarınız çok kutsi bir vazifeden dönerken, ellerinizi öpmek için sizlere avdet ederken rahmetli oldular. Onların yerlerinin cennet olduğunu biliyoruz, öyle ümit ediyoruz, öyledir."

Kahramanmaraş Vali Vekili Ahmet Turgay İmamgiller de törede yaptığı konuşmada ailelere başsağlığı dileklerini sunarak metanet çağrısında bulundu.

Garnizon Komutanı Kurmay Albay Sadık Yıldız, İl Jandarma Alay Komutanı İsmail Cömert, daire amirleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende daha sonra İl Müftüsü Bekir Gülce'nin yaptırdığı duanın ardından polis memurlarının cenazeleri Ulu Cami'ye götürüldü. Kaza kurbanı polislerin cenazeleri öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazına müteakip Şeyhadil Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

ÜZÜCÜ KAZA 10 KASIM SABAHINDA MEYDANA GELDİ

Kaza 10 Kasım sabahı saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Türkoğlu İlçesi’ne bağlı Beyoğlu Beldesi yakınlarında Nurdağı'na 21 km kala meydana gelen kazada; Veli Akbaş (25) yönetimindeki 46 KP 696 plakalı gri renkli Renault Megane marka özel otomobil, iddiaya göre; aşırı hız, uykusuzluk ve dikkatsizlik nedeniyle sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu refüjden karşı şeride geçerek Kahramanmaraş şehir merkezi yönünden Adana yönüne gitmekte olan Hasan Hüseyin Öztürk yönetimindeki 02 HR 108 plakalı TIR’la çarpıştı.

Otomobilin hurdaya döndüğü kazada; İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olan otomobil sürücüsü Veli Akbaş (25 - Yenicekale Beldesi) ile yanındaki meslektaşları Hatay-Dörtyol nüfusuna kayıtlı Fahri Taşır (26 - Ailesi Kahramanmaraş Selçuklu Mahallesi'nde oturuyor) ve Şahin Çatalyol (24 - Doğukent) olay yerinde yaşamlarını yitirdi, TIR sürücüsü ise yaralandı. Yaralı TIR sürücü götürüldüğü Türkoğlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviye alındı.

Polis memurları Veli Akbaş ile Şahin Çatalyol’un İstanbul Zeytinburnu Emniyet Müdürlüğü’nde, Fahri Taşır’ın da İstanbul Bahçelievler Emniyeti’nde görev yaptığı ve büyük ihtimalle de Kurban Bayramı tatili için yola çıktıkları, memleketlerine ulaşıp henüz evlerine gidemeden kazada yaşamlarını kaybettikleri kaydedildi.