Kahramanmaraş’ın Yunus Emre Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı üzerindeki Karadutlu Apartmanı’nın 4 numaralı dairesinde eşini 7 Mayıs Cuma gecesi sabaha karşı boğarak öldüren ve olaydan sonra kaçmasına rağmen kendisini takip eden polisin titiz çalışması sonucu Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki otoban gişelerinde yakalanan katil zanlısı koca Hasan Karadutlu’nun kredi kartı borçları nedeni ile eşinden anlaşmalı olarak boşandığı ortaya çıktı.

Elde edilen bilgi ve iddiaya göre; 30 yaşındaki Hasan Karadutlu ile 26 yaşındaki Fatma Karadutlu (Darendeli) çiftinin, kocanın kredi kartları borçlarının aşırı yükselmesi nedeni ile anlaşmalı olarak boşandığı öğrenildi. 7 yıllık resmi evliliklerini borç nedeni ile bitiren Karadutlu çifti dini nikâhlı olarak birlikte yaşamaya devam etti.

Otobüs şoförlüğü yaparken görerek beğendiği ve o zamanlar lise öğrencisi olan Fatma Darendeli’yi kaçırarak evlenen Hasan Karadutlu ifadesinde; olay gecesi bira içerek alkol aldığını ve bu nedenle de eşinin kendisini sözde aldattığı şüphesine düşerek bir an sinirlendiğini ve bu nedenle de çıkan tartışmada kendini kaybetmesi sonucu bu üzücü durumun gerçekleştiğini söyledi.

Olay nedeni ile bir hayli pişman olduğunu söyleyen ve yüz hatları olayın şoku nedeni ile bir hayli donuk olan katil zanlısı kocanın kredi kartları borçlarını ödemesinin ardından geçen günlerde yeniden resmi nikâh kıydığı da ortaya çıktı.

Emniyetteki ifadesinde fazla bir şey anlatmayan katil zanlısı koca, polisteki işlemlerinin tamamlanası ile adli makamlara teslim edildi. Bu arada Karadutlu’nun psikolojik rahatsızlığı nedeni ile hap tedavisi görmekte olduğu da ileri sürüldü.

NELER YAŞANMIŞTI?

7 Mayıs Cuma gecesi sabaha karşı bir cinayet işlendi. Sabah 04 sıralarında gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Cinayet Masası ekipleri Yunus Emre Mahallesi, Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı üzerindeki Karadutlu Apartmanı’nın 4 numaralı daireye geldi.

İçeriye giren polisler yerde yatan bir kadın cesedi buldu. Yapılan araştırmada cesedin 26 yaşındaki Fatma Karadutlu’ya ait olduğu belirlendi. Genç kadının cesedi Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, polis ekipleri de cinayetle ilgili çalışma yapmaya başladı.

Elde edilen bilgiye ve iddiaya göre; Kahramanmaraş Belediyesi’nde şoför olarak çalıştığı öğrenilen 30 yaşındaki Hasan ve Fatma Karadutlu çifti 7 yıllık evliliklerini yaklaşık 4 ay kadar önce resmen boşanarak bitirdi. Ancak akrabalarının araya girmesi üzerine çift, dini nikâhlı olarak birlikte yaşamayı sürdürdü.

Olay günü akşam saatlerinde ise karı-koca arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışma çıktı. İddiaya göre; eşinin boğazını sıkarak öldürdüğü ileri sürülen Hasan Karadutlu 6 yaşındaki tek çocukları olan Efecan’ı da dün akşam 23 sıralarında kendi anne-babasının evine götürerek teslim etti. Karısını öldürdüğünü annesine anlatan ve daha önce de psikolojik rahatsızlığı nedeniyle intihara kalkıştığı öne sürülen Hasan Karadutlu kayıplara karıştı.

Aile gecenin ilerleyen saatlerinde durumu polise bildirirken, eve gelen ekipler genç kadının cansız bedeni ile karşılaştı. Evde yapılan incelemenin ardından ceset otopsi için Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken kaçan zanlı kocanın yakalanabilmesi için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

Eşini boğarak öldüren katil zanlısı koca, olaydan sonra İstanbul ve İzmir’deki akrabalarının yanına gitti. Ancak akrabalarının kendisini kabul etmemesi üzerine Adana’ya giden ve buradan da otobüsle Kahramanmaraş’a gelmekte olan katil zanlısı koca, polisin titiz ve ısrarlı takibi sonucunda Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki otoban turnikelerinde duran otobüste yakalanarak Kahramanmaraş’a getirildi.

Polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Adliye’ye sevk edilen katil zanlısı koca, “Eşini kasten öldürmek” suçu iddiası ile tutuklandı. (LÜTFİ YIKAN / Akşam Postası - www.kanal46.com)





YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...