Kahramanmaraş Ticaret Borsası’nın bodrum katındaki elektrik panosunda meydana gelen arızadan dolayı çıkan küçük çaplı yangının paniği büyük oldu.

Bu yılın Ekim ayında yapılacak olan Baro seçimleri nedeni ile Ticaret Borsası’nın toplantı salonunda ‘istişare’ amaçlı bir araya gelen ve mevcut yönetime muhalif olan 70 civarındaki avukatın görüşme yaptıkları esnada bodrum kattan gelen duman paniğe yol açtı.

Hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeni ile yoğun çalıştırılan klimaların oluşturduğu yük nedeni ile borsanın bodrum katındaki elektrik panosunda oluşan kısa devre yangına yol açtı.

İtfaiye ekiplerinin kısa süreli çalışmaları ile yangın büyümeden söndürülürken, duman nedeni ile büyük panik yaşayan avukatlar, binayı kısa sürede boşalttılar. Mevcut Baro Başkanı İsmail Kahveci’nin karşısına ‘Genç’ grubun adayı olarak çıkması beklenen Avukat Yusuf Bülbül yaptığı kısa açıklamada şunları kaydetti:

“Yangın çıkması nedeni ile toplantımızı yapamayarak erteledik. Herhangi bir mağdur olan arkadaşımız yok. Hepsine geçmiş olsun diyoruz. Baromuzla ilgili bir toplantıydı. Seçim sürecini görüşecektik. Adaylık toplantısı idi.”

Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürü Ata Kazancı ise küçük çaplı yangınla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Klimalar yoğun şekilde çalıştığı için panonun zayıf gelmesinden dolayı yangın çıkmış. Yangını kısa sürede söndürdük ve binayı tahliye ettik. Üzücü bir durum olmaması sevindiricidir.” (www.kanal46.com)