Kahramanmaraş’ın eski yerleşim yerlerinden Mağralı Mahallesi’ndeki Mağralı Ökkeş Caddesi üzerinde dün gece yarısına doğru hareketli anlar yaşandı. Kimliği belirsiz bir grup, bazı işyerlerinin camlarını kırdı, bir esnafı da darp etti.


Cadde üzerinde bulunan Kasap Yaşar isimli işyerinden Menekşe Paça Salonu da dâhil olmak üzere bazı işyerlerinin camlarını kırarak zarar veren grup, kamuoyunda ‘Paçacı Remzi’ olarak bilinen esnafı da iddiaya göre darp etti.


Yine iddiaya göre; olay yerine gelen polis ekipleri ise ortalığı yatıştırarak gitti. Bu üzücü durumdan haberdar edilen bazı ilgililer ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Dt. Sıtkı Güvenç ise, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın’ı telefonla arayıp esnafın camlarını kırarak huzuru bozanların bulunması yönünde gereğinin yapılmasını istedi.


Gece yarısına doğru yeniden caddeye gelen polis ve olay yeri inceleme ekipleri camları kırılan işyerlerini tek tek tespit ederek tutanak tuttu. Darp edildiğini iddia eden esnafın da ifadesi alınırken, söz konusu işyeri sahibi ‘can güvenliği olmadığı’ gerekçesi ile Mağralı Ökkeş caddesi üzerinde bundan sonra esnaflık yapmayı düşünmediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim