Erenler Derneği Başkanı İbili: "Ne yarayı kaşımak ne kin, nefret duygularını körüklemek ne de barış sürecine gölge düşürmek için toplandık"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Maraş olaylarının 35. yıl dönümü dolayısıyla kentte anma etkinliği düzenlendi.


Yörük Selim Mahallesi'ndeki Erenler Kültür Derneği'nde toplanan vatandaşlar, cem evi yapmak istenilen arsa önüne kadar yürüdü.


Erenler Derneği Başkanı Müslüm İbili, burada yaptığı basın açıklamasında, 19 Aralık 1978'de yaşanan olayların faillerinin bulunması ve yargılanması için bir arada olduklarını belirterek, şunları söyledi:


"35 yıl önce bu topraklarda katledilen kardeşlerimizi anmaya, onları özlediğimizi, onların bu hayatının ne denli çekilmez olduğunu anlatmak için buradayız. Bu katliamı anlatmaya ne sözcükler yeter ne de yürekler dayanır. Amacımız, ülkemizde bir daha bu tür vahşetler ve katliamlar yaşatılmaması. Bu nedenle burada yapmak istediğimiz, barış içerisinde bir anma etkinliğidir. Ne yarayı kaşımak ne kin, nefret duygularını körüklemek ne de barış sürecine gölge düşürmek için toplandık. İnanıyoruz ki Kahramanmaraş halkı da barış, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde ayrışmayı değil, kucaklaşmayı arzu etmektedir. Kahramanmaraş'a düşürülmüş olan kara lekeyi Maraş'ın üzerinden Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Çerkezi ve Türkü ile tüm insanlarımızla hep birlikte silip atmalıyız."


Açıklamanın ardından katılımcılara lokma dağıtıldı.


(AA)