Kahramanmaraş'a yurtdışından gelen yabancı öğretmen grubu, tanıştıkları Mehmet Tatar'ın 124 yaşında olduğunu öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.


Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 124 yaşındaki Mehmet Tatar, kendisini ziyaret eden yabancı öğretmenlere, uzun ve sağlıklı yaşam konusunda önerilerde bulundu.


Gaziosmanpaşa İlkokulunun hazırladığı, "Büyükannemin Defterinden Peri Masalları" projesi çerçevesinde Polonya, Bulgaristan, Litvanya ve İspanya'dan gelen 20 kişilik öğretmen grubu, Mehmet dedeyi evinde ziyaret etti.
     Tatar'ın 124 yaşında, 12 çocuk ve 70 torun sahibi olduğunu öğrenen gruptakiler şaşırdı.
     Sohbet ettikleri Tatar ile tanışmaktan duydukları mutluluğu dile getiren misafir öğretmenler, Mehmet dedeye uzun yaşamanın sırlarına yönelik sorular yöneltti.
     Konuklara doğal beslenmelerini tavsiye eden Tatar, "Beslenmeden ziyade huzur çok önemli. Bunun dışında alkol ve sigaradan uzak durun. Sebze, meyve, bal, tereyağı, süt ve bolca yoğurt tüketin. Bütün bunlar uzun ve sağlıklı bir hayat sürmenizde etkili olur" dedi.
     Litvanyalı Edita Miliusiene ise Tatar ile tanışınca çok şaşırdığını belirterek, "Tüylerim diken diken oldu. Gerçekten şoktayım. Böyle bir kişiyle karşılaşma imkanı bulduğum için çok şansılıyım" diye konuştu.
     Polonyalı Magdalena Gorska da "dünyanın stresine rağmen" bu kadar uzun yaşayan Tatar'ı kutladığını kaydetti.


 


AA

Editör: TE Bilisim