Hazreti Mevlana’yı Anma ve Vuslat yıldönümü Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen semazen gösterisi ile hatırlandı.


Ölüm gününü yeniden doğuş günü olarak kabul eden Mevlana, öldüğü zaman sevdiğine, yani Allah'a kavuşacaktı. Onun için Mevlana, ölüm gününe düğün günü veya gelin gecesi manasına gelen "Şeb-i Arus" denilmesini istiyor ve dostlarına ölümünün ardından 'ah-vah edip ağlamayın' diyerek vasiyet ediyordu.


Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım" sözleriyle özetleyen Mevlana’nın her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında anma ve vuslat yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen semazen gösterimi, Kahramanmaraş Piazza ziyaretçilerini adeta zaman tünelinde yolculuğa çıkardı.


Manevi yönden insanı zenginleştiren değerleri yeniden hatırlatan semazenlerin, "tennure" adı verilen kıyafetleri ve "sikke" diye tabir edilen sarıklarıyla bir elleri aşağıda diğer elleri yukarıda, parmak uçlarında dengelerini hiç bozmadan dönerek, canlı müzik eşliğinde yaptıkları gösteri izleyenlerden bol alkış aldı.(İHA)