Ekinözü İlçe Müftüsü, Ramazan ayı dolayısıyla ilçeye bağlı bazı köylerdeki hastaları evlerinde ziyaret ediyor.


Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçe Müftüsü Emin Patan, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla ilçeye bağlı bazı köylerdeki hastaları evlerinde ziyaret ederek, şifa dileklerinde bulunup, onlara moral verdi.
Ziyaret ettiği hastalar ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılanan Ekinözü Müftüsü Emin Patan, yarına sağlıklı çıkmanın hiç kimsenin garantisi altında olmadığını belirterek, bu ziyaretler sırasında büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti. Patan, “Yaşadığımız hayatta hiç birimizin yarına sağlıklı çıkma garantisi bulunmamaktadır. Müslümana yakışan hastalık halinde de, sıhhat halinde de Allah'a yalvarmak, O’na hakkıyla kulluk yapmaktır” dedi.
Her yıl Ramazan ayı geldiğinde hasta kardeşlerimizden oruç tutamayacak durumda olanları bir üzüntü halinin kapladığını belirten Patan, oruç tutamayacak derecede hasta olanların üzülmesine gerek olmadığını söyledi. ‘Oruç tutayım’ diyerek hastalıkları daha da artacak olanların oruç tutmalarının doğru olmadığını belirten Patan, iyileşme ümidi olanların oruçlarını sıhhat bulunca kaza edebileceklerini, iyileşme ümidi olmayanlardan imkanı olanların fidye verebileceklerini, oruç tutma gücünde olmayan kimselerin, fidye verebilecek kadar zengin de değilseler, yapmaları gerekenin, Allah'tan af ve mağfiret dilemek olduğunu, fidye vermek mecburiyetinin onların üzerinden kalktığını söyledi. İHA

Editör: TE Bilisim