Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde Muhsin Yazıcıoğlu Merkez Ulu Camii ve Külliyesi'nin temeli atıldı.


25 Mart 2009 tarihinde yerel seçimlerde miting yapmak için geldiği Çağlayancerit'ten dönerken elim bir helikopter kazası sonucu hayatını kaybedene eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu adına yaptırılan Muhsin Yazıcıoğlu Merkez Ulu Camii ve Külliyesi'nin temel atma töreni geçekleştirildi.
İlçe merkezinde gerçekleştirilen temel atma törenine Çağlayancerit Kaymakamı Olgun Öner, Belediye Başkanı Mehmet Yıldızlı, Helete Belediye Başkanı Hayri Uyan, İl Müftüsü Muhammet Gevher, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Olgun Öner, toprağın altının baki olduğunu belirterek ilçeye yapılacak olan külliye ve caminin hayır sahiplerine cennet anahtarı olması temennisinde bulundu. Çağlayancerit ilçesinin adının Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'ndan sonra daha sık duyulduğunu belirten Öner, temeli atılan camiye hayırseverlerin katkılarını beklediklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından dualar edilerek kurban kesildi. Kesilen kurbanın ardından protokol üyeleri caminin temeline harç koyarak ilçe halkına ve Türkiye adına hayırlı olması dileklerinde bulunuldu.


 


CİHAN