KSÜ Eğitim Fakültesi Öğrencileri Yaşlıları Unutmadı.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü öğretim üyesi ve öğrencileri Kahramanmaraş Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.


KSÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü "Topluma Hizmet Uygulamaları" dersi kapsamında huzurevindeki büyükleriyle buluşup, sohbet etti.


"Büyüklerimiz her şeyimiz, onları unutmuyoruz" sloganıyla Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Eğitim Fakültesi öğrencileri her hafta düzenli olarak Huzurevi sakinlerini ziyaret edip onlarla güzel zamanlar geçirdi. Ziyaretlerde huzurevi sakini büyükler tecrübelerini geleceğin öğretmen adayları KSÜ Eğitim Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.


Ziyaretler sonrasında yapılan Topluma Hizmet Uygulamalarının değerlendirilmesi toplantısına KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can, KSÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sakine Serap Avgın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Toplantıda konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Can "Nitelikli öğretmenin en önemli özelliği çok donanımlı olması, bunun neticesi olarak ülkemize içtenlikle ve meslek aşkıyla hizmet edecek öğrencileri yetiştirmesi ve büyüklerini da asla unutmaması, onların birikimlerinden faydalanmayı bilmesidir" dedi.


Prof. Dr. Niyazi Can “Değerli büyüklerimiz, sizlerle her yıl öğrencilerimizle ve öğretim üyelerimizle birlikte buluşmaya çalışıyoruz. Kendini bilen geçmişini ve büyüklerini de bilir. Bu vesile ile anneler gününüzü Üniversitem adına kutluyorum. Rektörümüz de bu tür kurum ve kuruluşlara ilgi duyuyor, sizlerle olan etkinliklerimizi destekliyor. Bizim inancımızda büyükleri unutmamak, onlarla sürekli birlikte olmak onların tecrübelerini almak temel bir değerdir. Hz. Peygamber (SAV) öncelikle annemize ve babamıza iyilik etmemizi bunun da sürekli olmasını bizlere öğütlüyor. Yani inancımızda bir gün değil her gün analar günü her gün babalar günüdür." diye konuştu.


Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sakine Serap Avgın ise  "Öğrencilerimizi toplumdaki kurum ve kuruluşların farkında olarak yetiştirmeye çalışıyoruz, biliyoruz ki öğretmenin her konuda farkındalığı yüksek olması gerekir, bu bağlamda herkes bir gün yaşlanacak bunu en iyi fark edenin öğretmenler olması gerekir" ifadelerini kullandı


Toplantıda söz alan Kahramanmaraş Huzurevi Müdürü Ahmet Tüten Üniversite yetkililerine ve öğrencilerine teşekkür etti. Toplantının ardından yaşlılar odalarında ziyaret edilirken, öğrenciler büyüklerine çeşitli hediyeler takdim etti. Topluma Hizmet Uygulamalarının değerlendirme toplantısı çay ve tatlı ikramı ile son buldu.

Editör: TE Bilisim