Kahramanmaraş'ta okuldan evine giderken öldürülen Edebiyat öğretmeni Mehmet Savaş Kalaycı'nın katil zanlısının robot resmi çizildi.

20 Nisan’da meydana gelen olayda; görev yaptığı Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'nde son dersine girdikten sonra evine giderken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından öldürülen Edebiyat Öğretmeni Mehmet Savaş Kalaycı'nın katil zanlısının yakalanması için başlatılan çalışma sürdürülüyor.

Olay günü görgü tanıklarının verdiği eşkâl doğrultusunda Cinayet Büro Amirliği tarafından robot resim hazırlandı. Çizilen robot resim çeşitli birimlere dağıtıldı. Emniyet Müdürlüğü cinayetin aydınlatılabilmesi için özel bir ekip kurdu.

Bu arada, öğle saatlerinde 155'i arayan bir kişinin cinayet zanlısının Yenişehir Devlet Hastanesi’nde olduğu yönünde ihbarda bulunması hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. İsminin açıklanmasını istemeyen ihbarcının, zanlının poliklinikte olduğunu söylemesi üzerine sivil ekipler hastane önünde geniş güvenlik önlemi aldı. İntaniye servisine tedavi için geldiği öğrenilen Mehmet K., cinayet bürosu ekiplerince sorgulanırken, şahsın cinayetle bir ilgisinin bulunmadığı ortaya çıktı. Mehmet K., daha sonra hastaneye geri döndü.

OLAY NASIL MEYDANA GELMİŞTİ?

Hoca Ahmet Yesevi Lisesi edebiyat öğretmeni Mehmet Savaş Kalaycı (33), son dersine girdikten sonra Sakarya Mahallesi'ndeki evine giderken, kimliği henüz belirlenemeyen, 40 yaşlarında ve üzerinde özel güvenlik görevlisi kıyafeti bulunduğu belirtilen kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Arkasından ateş edilen ve olay yerinde yaşamını yitiren 7 yıllık öğretmen Kalaycı'nın vücuduna, 7 kurşun isabet etmişti. (LÜTFİ YIKAN)
Editör: TE Bilisim