Kahramanmaraş Belediyesi’nin Okullar Hayat Olsun projesi kapsamındaki okul bahçeleri düzenleme çalışmaları devam ediyor.


Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sevim Şirikçi Kız Meslek Lisesi’nde okul bahçelerinin güzelleştirilmesi için ağaçlandırma, çiçek dikimi, parke ve bordür döşenmesi, oyun alanları oluşturma, piknik masası ve kamelya montajı gibi uygulamalar yapılıyor.


Bu uygulamalarla okullarımız daha modern ve daha kullanışlı bir görünüme kavuşuyor. Sosyal belediyecilik adına yapılan bu çalışmayla program dâhilinde şehir merkezindeki tüm okullara çevre düzenlemesi yapılması hedefleniyor.


Çalışma hakkında bilgi veren müdürlük yetkilileri: “Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak okullarımızın fiziki anlamda güzelleştirilmesi konusunda üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışarak proje kapsamında okul bahçelerini tanzim ve ağaçlandırma ile sosyal alanlar haline getirme işlerini tatbik ediyoruz. Proje uygulamasına geçilmeden önce de Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak okullarımızın bahçelerinin peyzaj işlerini yapıyorduk, şimdi de Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında programlı bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladılar.


2013 yılı içerisinde Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çevre düzenlemesi yapılan okullar:


•Senem Ayşe Mahallesi Sütçü İmam Anadolu Lisesi


•Şazibey Mahallesi Ayşe Gümüşer İlköğretim Okulu


•Akif İnan Mahallesi İsmail Kurtul İlköğretim Okulu


•Necip Fazıl Mahallesi Hürriyet Ortaokulu


•Divanlı Mahallesi 12 Şubat İlköğretim Okulu


•Bahçelievler Mahallesi Gülbahar Hatun Anaokulu