Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde önceki gün 2 kişinin öldürülmesini araştıran jandarma, cinayeti olay yerinde bulduğu tütün tabakasından yola çıkarak aydınlattı. "Delilden suçluya gitme" yöntemiyle cinayeti çözen ekipler, iki kişinin, aralarında daha önceden arazi nedeniyle husumet bulunan baba-oğul tarafından öldürüldüğünü belirledi.

Edinilen bilgiye göre, Pazarcık ilçesine bağlı Evri beldesinde önceki gün jandarmayı arayan bir kişi, Sakızhöyük yolunda bir motosikletin yol ortasında devrilmiş olduğunu ve çevresinde kan izleri bulunduğunu ihbar etti. Harekete geçen jandarma ekipleri, olay yerine gittiklerinde ortada yaralı ya da ceset olmadığını görünce, hastane ve sağlık ocaklarını arayarak yaralı gelip, gelmediğini sordu. Yaralı gelmediğini öğrenen ekipler, 2 kilometrelik sazlık ve dere yatağında araştırma yaptı. Kan izlerini takip eden jandarma ekipleri, motosikletin bulunduğu yere 900 metre uzaklıkta dere yatağında Cihan Şahanoğlu (23) ile Salman Aktaş'ın (30) cesetlerine ulaştı.

Bu arada, jandarma ekiplerinin dikkatini olay yerinde buldukları bir tütün tabakası çekti. Ölen kişilerin aileleri, her ikisinin de tütün sarmadığını, hazır sigara içtiklerini söyleyince jandarma ekipleri araştırmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Ekiplerin köyde bulunan 80 kişiye gösterdiği tabakanın 59 yaşındaki İbrahim Ç.'ye ait olduğu söylendi. Jandarma ekipleri, öldürülen 2 kişiyle İbrahim Ç. arasında yıllar önce arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunduğunu belirledi.

Bunun üzerine jandarma ekipleri, olaydan sonra yıkamasına rağmen traktöründe kan izleri olduğunu belirlediği İbrahim Ç. ile oğlu Adem Ç.'yi (30) gözaltına aldı.

Baba-oğul suçlarını itiraf ederek, "Bilerek öldürmedik, kaza oldu. Önümüze çıktılar. Traktörle çarptık. Yaralıydılar, kaçtık" dedi.

Cumhuriyet savcısı "Planlı şekilde hunharca adam öldürmek" suçundan baba-oğlu tutukladı. Baba-oğlun, hasımları iki gencin motosikletine traktörle çarptıktan sonra traktörün çapasına takıp, onları sürükleyerek dere kenarına attıkları belirlendi. Olayla ilgili olarak soruşturma sürdürülüyor. (ajanslar)
Editör: TE Bilisim