Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, "Polis Yanımda Okul Yolunda" projesi ile 21 ihtiyaç sahibi öğrenciye giysi yardımında bulundu.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlikte hazırladığı "Polis Yanımda Okul Yolunda" projesi kapsamında ailelerinin maddi durumu iyi olmayan 21 çocuğa kışlık giyim malzemesi yardımında bulunuldu.


Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği personeli tarafından yürütülen projesiyle, devamsızlıkları bulunan ve maddi durumları iyi olmayan çocukların başta okul ihtiyaçları olmak üzere kıyafet ve ayakkabı yardımlarıyla, diğer öğrenciler gibi geleceğe umutla bakmalarını sağlayıp, suç ve suça yönelmelerini önlemeyi amaçlıyor.


Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Ocak ayından beri yürütülen proje kapsamında, ilkokul ve ortaokul çağında, devam sorunu olan ve herhangi bir yardım almayan ihtiyaç sahibi öğrencileri okula kazandırmak ve bu öğrencilerin suça karışmalarını engellemeyi amaçladıklarını belirtti.


Başol, 21 öğrencinin aileleriyle görüştüklerini belirterek, "6-12 yaş aralığındaki öğrencilerin eğitimlerini aksatmamalarının sözü de alınarak 2 adet okul üniforması, 15 mont ve 16 bot hediye edildi" ifadesini kullandı.


(AA)