Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, halen Orta Hal arsası üzerinde bulunan Yeni Belediye Pasajı esnaflarının Aralık ayından itibaren işyerlerini boşaltmalarını istedi.


Başkan Mustafa Poyraz, şunları kaydetti: “Biliyorsunuz burada Belediye Pasajı esnaflarımız geçici olarak kalıyorlar. Ancak burayı Aralık ayından itibaren boşaltacaklar. Bunu kendileri taahhüt ettiler. Hepsi tek tek imza verdiler. Bu çok önemli. Orası bizim malımız, geçici işgaliye verdik. Herkes sözünün arkasında durmalı. Burada 50’den fazla arkadaşın imzası var. Aşağıda buradaki esnaflar için yer yapıldı. İhaleye katılacaklar, kazanamasalar bile burayı boşaltacaklar. Şimdi onlara düşen verdikleri taahhüdün arkasında durmalarıdır. Çünkü biz bu zamana kadar kendilerine gereken her türlü kolaylığı sağladık.”


UZUN BİR SÜRENİN ARDINDAN BASIN ÖNÜNE ÇIKTI


Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, uzun bir sürenin ardından basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda kültürel alanda altın çağı yaşadıklarını söyledi.


Dedeoğlu Konağı’nda düzenlediği basın toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar ve Başkanlık Danışmanı Zeynep Arıkan ile ilimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel gazete temsilcileri, internet haber portalı temsilcileri televizyon ve radyo kuruluşu temsilcileri katıldılar.


KONAKLARIN RESTORASYONU TAMAMLANDI


Dedeoğlu Konakları’nın restorasyonunun tamamlandığına dikkat çeken Başkan Poyraz: “Bu tarihi konağımızın bu bölümünü ilk defa sizlere açıyoruz. Dedeoğlu Konakları üç bölümden oluşuyor. Birincisini Şairler ve Yazarlar Evi olarak hizmete açmıştık. İkincisini de yine kültürel amaçlı, üçüncüsünde de Maraş Mutfağı olarak hizmet verecek” diye konuştu.


İSTİŞARE İÇİN TOPLANDIK


Basın toplantısının amacına ilişkin bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Basın toplantımızın esas amacı hem sizlerle bir araya gelerek istişare etmek hem de kültürel alanda yaptığımız hizmetleri sizinle paylaşmak istedik.


Sürekli Maraş kültür şehridir diye konuşuyoruz ya işte bu bağlamda belediye olarak 60’ın üzerinde kültür eserini şehrimize kazandırdık.


Tarihimizi gün yüzüne çıkartmak adına yaptığımız çalışmaları ve ortaya çıkardığımız eserleri sizlere anlatmak istedik” dedi.


SÖZ UÇAR YAZI KALIR


Kahramanmaraş’ta tarihini ve kültürünü gözler önüne sermek için çalışmalara devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Poyraz: “Biliyorsunuz ki söz uçar, yazı kalır.



Biz de burada hareketle şehrimizin tarihini gün yüzüne çıkartmak istedik.40-50 sene sonra sizin-bizim çocuklarımız bakacaklar ki şu şu eserler meydana konmuş. O zaman bakarlar ki Kahramanmaraş sadece Madalyası ile ekonomisi ile konuşulan bir şehirden öte şairlerin ve yazarların harman olduğu bir şehir olarak karşılarına çıkacaktır. Bunu yaparken de geçmişin izlerine sadık kalarak günümüze taşınması için çaba sarfediyoruz. Yan taraftaki Şairler ve Yazarlar Evi’nde görmüşsünüzdür. Her salona bir şairimizin, yazarımızın adını vererek onlarla ilgili eserleri de orada sergiliyoruz. Buradan şehir merkezine kadar olan bölgede cephe sağlıklaştırması yaparak bir bütün olan çalışmayı tamamlayacağız” dedi.


ALTIN ÜÇGENİ TAMAMLAYACAĞIZ


Kahramanmaraş’ın sahip olduğu değerleri gün yüzüne çıkartarak sergilemek adına yola çıktıklarına dikkat çeken Başkan Poyraz: “Daha önce yıkımına başladığımız, Ulucamii karşısındaki alanı genişletme çalışmalarına inşallah Cuma günü de devam edeceğiz. Vakıfbank’ın olduğu bölgede yıkıma başlayarak o alanı genişleterek şehrimize bir meydan kazandıracağız. Bu meydanının yapımının yanı sıra beş çarşımızda birden başlattığımız restorasyon çalışmaları ve ortahalde yapacağımız Kültür Park ile Altın Üçgeni tamamlayacağız. Altın üçgen dediğimiz bölge; Kale-Uzunoluk-Ulucamii-Çarşılar-Kültür Park-Çukur Hamamı olarak hem tarihi mekanlarımızı gün yüzüne çıkartacağız hem de Nevşehir’den ya da başka bir yerden yola çıkan turist kafilesinin mutlaka şehrimizde bir gece geçirmelerini sağlayacağız. Kalede çayını yudumladıktan sonra, Ulucamii yanına doğru gelecek, çarşılarımızı gezerek alışverişlerini yapacaklar, Cumhuriyet Han’da Maraş işlemelerini, el işlerini, tarihi ve kültürel zenginliklerimizi görecekler, dondurmalarını, biberlerini, tarhanalarını alıp burada iyice bir hafifledikten sonra yollarına devam edecekler. Yani burayı transit bir şehir olmaktan kurtarmamız lazım.” diye konuştu.


ALTIN ÇAĞI YAŞIYORUZ


Belediye olarak kültürel yayınlara ağırlık verdiklerine dikkat çeken Başkan Poyraz: “Biz göreve geldiğimizde merhum Osman Sayın’ın elinde bulunanların haricinde kültür alanında belediyenin bir yayını olduğunu hatırlamıyorum. Ama bugün kültürel yayınlar açısından belediye olarak altın çağımızı yaşıyoruz. Yaptığımız sempozyumlarla, yayınladığımız kültürel yayınlarla gerek tarihimizi gerekse kültürel hayatımızın zenginliğini gelecek nesillere aktarmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.


Daha sonra hazırlanan kitap standına geçen Başkan Poyraz burada tek tek yayınları tanıttı.


Yaklaşık 70 kitabın bulunduğu standa kitaplar hakkında bilgiler aktaran Başkan Poyraz, aynı zamanda basın mensuplarından gelen soruları da yanıtladı. Basın toplantısının ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve beraberindekiler, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda yer alan Yeşil Vadi’de öğle yemeği yediler. (www.kanal46.com)