Kahramanmaraş'ta elektrik alamadıkları ve çatılarının yapımına izin verilmemesinden sorumlu tuttukları Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a tepki göstererek 45 saat önce açlık grevi başlatan 7 esnaftan 6'sı fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Orta Hal mevkiinde çadır kurarak açlık grevine başlayan 7 esnaftan 6'sı fenalaştı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan, Eshabil Ceren, Maşallah Tufan, Ali Yağmur, Ramazan Aksoy, Maşallah Topal ve Mesut Aydoğan tedavi altına alındı.

Açlık grevi yapan esnafların ambulansa bindirilip hastaneye götürülüşleri sırasında, bazı esnafların eş, çocuk ve diğer yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

45 saat önce başlatılan açlık grevine ise 7 kişinin devam ettiği bildirildi.

POYRAZ'I İSTİFAYA DAVET İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

19 gündür elektriksiz bir şekilde mum ışığında müşteri beklediklerini dile getiren Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler yaptığı açıklamada, çatının olmamasından dolayı Yağan yağmur ve güneşten dolayı esnafın iş yerlerinden köşe kapmaca oynadığını söyledi.

Elektrikleri olmadığı için iş yerlerine müşterinin de gelmediğini vurgulayan Güler, açlık grevinin yanında 'Mustafa Poyraz'ı istifaya davet ediyoruz' sloganı adı altında birde imza kampanyası başlattıklarını ifade etti.

60 esnafın çocuklarıyla beraber gece gündüz burada olduklarını belirten Güler, "Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı vicdan muhasebesi yapıp esnafın sorununa çözüm bulmaya davet ediyoruz. Bu insanların tek derdi çocuklarına ekmek götürmek. Aynı zamanda çeklerini ödeyerek itibarlarını öldürmemek. İnsanlar burada çok zor durumda ama kimsenin gelip te kapımızı çaldığı yok. Elektriğimiz gelsin istiyoruz. Çatımızı yapılsın istiyoruz ve bunun gibi 4 isteğimiz var. Bunlar bizim doğal hakkımız. Esnafın bu doğal hakkı engellenmesin. Bu isteklerimiz yerine gelerek açlık grevi ve imza kampanyamız devam edecek" şeklinde konuştu.

HAS PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI KABALCI DESTEK VERDİ

HAS Parti eski İl Başkanı ve milletvekili adayı Mustafa Kabalcı açlık grevine giren belediye pasajı esnafını ziyaret etti. Kabalcı, esnafa destek olmak amacıyla yanlarına geldiklerini belirterek, her zaman onların yanında olduklarını söyledi.

Zalimin mutlaka karşısında olunması gerektiğini vurgulayan Kabalcı, şöyle konuştu:

"Mazlumun yanında olmalıyız. Devlet adamlığı verdiği sözün arkasında durmaktır. Devlet adamlığı yerine getirmeyeceği bir sözü vermemektir. Devlet adamlığı memleketinin herkesiminden olan insanını düşünmektir. Bu ilkeleri birilerinde görmek istiyoruz. Buradaki esnaf kardeşlerimizin buradaki gayretlerini fevkalade destekliyoruz. Her zaman mağdur esnafın yanında bulunmaya söz veriyoruz. Açlık grevi bütün insanların vicdanlarını sızlatan çok önemli bir hadisedir. Dolayısıyla bu direnişin son haddidir. İnsan ölümle yüz yüze gelmedikçe böyle bir eyleme kalkışamaz. Ölümü göze almadıkça böyle bir eyleme kalkışamaz. Dolayısı ile içlerinde bulundukları durumun ne kadar vahim olduğu buradan tek başına anlaşılıyor. "

Esnaf odası başkanının bile yanlarına gelmediğinden şikayetçi olan belediye pasajı esnafı yetki sahibi olan herkesten soruna çözüm bulmaya davet etti.