Yaşlılar Haftası dolayısıyla Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Huzurevinde kalan yaşlılara bir yemek verdi.

Kervanhan'da gerçekleştirilen yemekte konuşan Başkan Poyraz, her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında Yaşlılar Haftası kutlandığına işaret ederek, tüm yaşlıların haftasını kutladı.

Başkan Poyraz yaptığı konuşmada: “Sizler bir toplumun bereket kaynağısınız. Çünkü Peygamberimiz: “Çocuklar ve yaşlılar olmasaydı, gökten bela yağmur gibi inerdi” buyuruyor. Sizlerin duaları makbul olur ve toplum sizinle bir anlam bulur. O toplumda bir bereket olur.

Bugün burada sizlere küçük bir program hazırlanmış ama havaların ısınması ile sizlere daha güzel günler düzenleyeceğiz. Allah ömrünüzü bereketli kılsın, elden ayaktan düşürmesin. Hayat bir şekilde insanların ömrünü geçiriyor.

Doğduğumuz andan itibaren imtihan başlıyor ve ölene kadar da devam ediyor. Herkesin imtihanı farklı oluyor. Kimi malı ile kimi evladı ile kimi sağlığı ile imtihan oluyor. Bir kısım insanlar farkına varıyor, bir kısım insanlar farkına varmıyor” diye konuştu.

18 Mart’ın aynı zamanda Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olduğuna da işaret eden Başkan Poyraz: “Biliyorsunuz 18 Mart aynı zamanda Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü. Bu gün vesilesi ile şehitlerimizin yakınlarına tören düzenlenmişti. Devlet övünç madalyaları takdim edildi. O insanlar da evlatları ile imtihan edilmiş. Allah devletimize zeval vermesin. Biz ülke olarak yaşlısıyla, genciyle güçlü bir ülkeyiz. Sizlerin talepleri bizler için bir emirdir. İmkanlarımız dahilinde elimizden geldiğince taleplerinizi yerine getirmeye çalışacağız. Bugün kadar yaptık ve bundan sonra da yaparız. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Sözümün başında da belirttiğim gibi sizler toplumumuzun bereket kaynağısınız. Hepinize tekrar saygılarımı sunuyor, ellerinizden öpüyor ve gününüzü kutluyorum” dedi.

Daha sonra söz alan İkincibahar Huzur Derneği Başkanı Müzeyyen Kölünk ise Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın bu büyük jesti karşısında çok duygulandıklarını ifade ederek: “Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz’a can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Böylesine bir günde bizi misafir etti. Bizim hiçbir isteğimizi geri çevirmedi. Ben Huzurevi sakinleri ve derneğimiz adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yemeğe Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Danışmanı Zeynep Arıkan, Huzurevi Müdürü Erdoğan Topalak, Huzurevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Müzeyyen Kölük ve çok sayıda huzurevi sakini katıldı. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim