Kahramanmaraş'ta polis, bu sabah gün ağarırken 15 ayrı noktaya eş zamanlı "Şafak" ismi verilen huzur operasyonu düzenledi.

Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biri olan Kahramanmaraş'ta, huzur ve güven ortamının devamı için başlatılan çalışmalar kapsamında suç ve suçluyla mücadeleye ara vermeyen polis, bugün sabah şafak vaktinde Cumhuriyet savcısından alınan izinle önceden belirlenen 15 ayrı eve baskın düzenledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan son kontrolün ardından Emniyet Müdürlüğü bahçesinde saat 05.45’te toplanan resmi ve sivil ekipler ile Kaçakçılık, Özel Harekât ve Çevik Kuvvet polislerinden de oluşan 13 ekipte yar alan toplam 150 polis, Namık Kemal ve Yavuz Selim Mahallesi'ne eş zamanlı olarak gitti.

Akreplerin de katıldığı operasyonda, daha önce belirlenen adreslerin kapıları çalındı. Öncelikle suç kaydı ve aranması bulunan zanlıların yakalanması için yürütülen çalışmalarda, evlerin her yeri didik didik aranarak suç unsurları arandı. Evlerin yüklüklerindeki yatak ve minderlerin altlarına kadar bakılarak kontrol edildi.

Kapıları polis tarafından çalınan çok sayıda ev sahibi şaşkınlığını gizleyemezken, yapılan aramalarda kanunsuz bir duruma rastlanılmadı. Ancak yaklaşık 1 saat süren operasyonda 2 ruhsatsız av tüfeğiyle çalıntı olduğu belirtilen 5 oto teybi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'nün vatandaşın huzur ve güven ortamında yaşamını sürdürmesi için suç ve suçlulara yönelik asayiş uygulamalarını sürdüreceği belirtildi. (www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...