Kahramanmaraş’ın 12 Şubat Kurtuluş Bayramı törenlerine katılmak üzere bu kente gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, mevzuatın izin vermemesi yüzünden ''14 Şubat Sevgililer Günü'' nedeniyle nişanlı veya sevgilileriyle açık görüş yaptırılamadığını ve sağlanan bu haktan sadece resmi evlilerin yararlanabileceğini söyledi.

Bugün sabah Trabzon Bulvarı üzerindeki kutlama törenine katılan Bakan Şahin, tören sonrasında bir gazetecinin sorusu üzerine, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün sevginin ön plana çıktığı önemli bir gün olduğunu belirterek, bu önemli gün dolayısıyla tutuklu ve hükümlülere eş ve çocuklarıyla açık görüş yaptırılacağını ifade etti. Şahin, şöyle konuştu:

''Sevgililer Günü, sevginin ön plana çıktığı bir gün. Cezaevlerinde de
sevginin o gün veya birkaç gün yeşermesi çok anlamlı olur diye düşünüyorum. Ancak açık görüşten yalnızca evlilerin yararlandırılmasına eleştiriler var. Aslında biz nişanlı veya sevgili olan hükümlü ve tutuklulara bu hakkı tanımayı düşündük ama mevzuatımızdaki yasa ve düzenlemeler, resmi bir aile bağı olanlara bundan yararlanma imkânı veriyor.''

Bakan Şahin, açık görüşten yararlanma uygulamasının kapsamının yönetmelikle
genişletilemeyeceğini, genişletildiği takdirde yasaya aykırı hareket edilmiş
olunacağını, bu nedenle nişanlı veya sevgilisi olan tutuklu ve hükümlülere
Sevgililer Günü dolayısıyla açık görüş yaptırılamadığını kaydetti.

Bilindiği gibi; Hürriyet yazarı Ayşe Arman da dünkü köşesinde bu konuyu yazarak, sadece resmi nikahlılara değil, aşıklara, sözlü ve nişanlılara da 14 Şubat Sevgililer Günü'nde açık görüş hakkı verilmesini Bakan Şahin'den istemişti.

AYŞE ARMAN NE YAZMIŞTI?

Adalet Bakanı'na açık teşekkürler

Sevgili Mehmet Ali Bey,

Siz büyüksünüz!


14 Şubat Sevgililer Günü'nde eşlere açık görüş izni verdiniz.

Süper.

Bundan insani, şık bir şey olamazdı.

Türkiye tarihinde bir ilk bu.

Ama.

Keşke bir adım daha atıp, adı Sevgililer Günü olan bir günde, sadece resmi nikahlı eşlere değil, aşıklara da, sözlülere de, nişanlılara da bu hakkı tanısanız.

Tadından yenmezdi.

Hálá yetişir belki.

Önümüzde üç gün var.

Eğer yaparsanız, hepsi için size duacı olacağım. Ömür boyu.

Sevgiler, saygılar.

Heyecanla cevabını bekliyorum. AYŞE ARMAN / HÜRRİYET / 11.02.2009 tarihli yazısından alınmıştır....(www.kanal46.com)