Mersin'de kendisini savcı olarak tanıtıp bir vatandaşı dolandırmaya çalışan şüpheliyi, çöpçü kılığına giren polis yakaladı.



MERSİN (AA) - Kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtarak bir vatandaşı dolandırmaya çalışan şüpheli, çöpçü kılığındaki polis tarafından yakalandı.


Alınan bilgiye göre, kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtan kişi, telefonla aradığı F.Ö'ye, terör örgütlerince hesaplarının kontrol edildiğini söyleyerek terör örgütü üyelerinin yakalanması için banka hesabındaki 70 bin lirayı Atatürk Parkı'na getirmesini istedi.


Telefon konuşmasının ardından bankadan çektiği 70 bin lirayı istenen yere götüren F.Ö, durumdan şüphelenerek polise bilgi verdi.


İhbarın ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu parkta önlem aldı. Çöpçü kıyafeti giyip, eline süpürge alan bir polis de parkta tamizlik yapıyormuş gibi yaparak şüpheliye takibe aldı.


Bir süre sonra parka gelen şüpheli, yaklaşık 15 dakika etrafı kontrol etikten sonra parka bırakılan parayı almaya çalıştığı sırada çöpçü kılığındaki polis ve diğer ekipler tarafından yakalandı.


Dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan M.B.A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Editör: TE Bilisim