İHH Kahramanmaraş Temsilciliğince toplanan yaklaşık 15 ton un Suriye'ye gönderildi.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - İHH İnsani Yardım Vakfı koordinesinde yürütülen "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında toplanan yaklaşık 15 ton un, Suriye'ye gönderildi.


Abdulhamithan Camii önünde düzenlenen töreninde, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven ve cami imam hatibi Ömer Faruk Şirikçi dua etti.


İHH Kahramanmaraş Temsilciliği yönetim kurulu üyesi Abdullah Şanlıdağ, Suriye'deki mazlumlara ikinci yardım tırını göndermenin mutluluk ve sevinci içerisinde olduklarını söyledi.


Suriye'ye Kahramanmaraş'tan 10 tır yardım göndermeyi hedeflediklerini ifade eden Şanlıdağ, "Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizden ve sivil toplum kuruluşlarından yardımlarını esirgemeden Suriyeli kardeşlerimiz destek vermelerini canı gönülden temenni ediyoruz. Bize destek veren bütün gönüldaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.


"Orada bir felaket yaşanıyor"


Suriyeli Muhammed Seyyid ise ülkelerine gönderilen yardımlardan ötürü Türkiye'ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.


Ailesinin daha önce Kahramanmaraş'a geldiğini belirten Seyyid, "Ben de iki gün önce geldim. Orada durum çok kötü. Özellikle Halep bölgesine sürekli varil bombaları atılıyor. Orada bir felaket yaşanıyor. Dünya gözünü kapattı sadece Türkiye yardım ediyor. Suriye halkı bu vefanın altında kalmayacaktır. Bize gösterilen bu kardeşliğin dünyaya örnek olmasını istiyorum" diye konuştu.


Konuşmaların ardından yardım malzemesi yüklü tır, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.


(AA)