Kahramanmaraş’ın İsa Divanlı Mahallesi Sarayaltı Caddesi esnafları, dört yıldır düzenlenen aşure programında bir araya geldi.


15 Temmuz sonrası birlik ve beraberlik anlamında daha çok kenetlenmenin sağlandığı şu günlerde Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yapılan duaların ardından, Cesur Sürücü Kursu önünde kurulan kazandan yaklaşık bin kişiye aşure ikramı yapıldı.


Etkinlikte duygularını dile getiren Sarayaltı Caddesi esnafları, Aşure geleneğinin asırlardır süregelen çok çeşitli medeniyetlerden etkileşerek bugünkü Anadolu kültürünün geleneksel öğesi halini aldığını dile getirerek, özellikle 15 Temmuz sonrası en çok ihtiyacın birlik beraberlik olması anlamında kenetlenmek gerektiğine dikkat çektiler.


Esnaflar, “Aşure geleneği, özünde insanlar arasında birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu taşıyan çok özel gelenektir. 15 Temmuz gecesinden sonra toplum olarak en fazla ihtiyacımız olan birliğimize, sevgi, saygı, hoşgörü temelli öğeleri içinde barındıran bu geleneğimizi sürdürmenin gayreti içindeyiz. Bu vesile ile tüm dünyada barış ve dostluğun daim olduğu nice birlikte aşure tadında yıllar temenni ederiz” diye belirttiler.