Kahramanmaraş'ta PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbay'ın Çorum'a getirilen cenazesinde yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Kahramanmaraş'ta PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbay'ın Çorum'a getirilen cenazesinde yakınları gözyaşlarına boğuldu. Anne 59 yaşındaki Seyhan Akbay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan terörü bitirmesini isteyerek, "Bu terörü bitirsin canım ona kurban olsun. 10 yavrum olsa onu da bu vatan uğruna şehit veririm" diyerek baygınlık geçirdi. Şehit Akbay, ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle toprağa verildi.

Kahramanmaraş'ın Nurhak İlçesi'nde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin daha önceden yola döşedikleri mayının patlaması sonucu dün şehit olan evli ve bir çocuk babası 29 yaşındaki Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbay'ın cenazesi bugün askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirildi. Buradan karayolu ile babaocağı Çorum'un merkeze bağlı Sarimbey Köyü'ne getirilen şehit Akbay'ın cenazesi yürekleri dağladı. Yakınlarından ve komşularından alınan helallik sonrası şehit annesi Seyhan Akbay, "Buradan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. İsterse bu terörü bir günde bitirir. Terörü bitirsin canım ona kurban olsun. 10 yavrum olsa onu da bu vatan uğruna şehit veririm" diyerek baygınlık geçirdi. Yakınları anne Akbay'ı hemen eve götürerek sakinleştirmeye çalıştı.

AĞUSTOS'TA İZİNE GELECEKTİ

Almanya'dan işçi emeklisi babası 61 yaşındaki Mehmet Akbay ise oğluyla şehit olmadan bir saat önce konuştuğunu söyleyerek, "15 Ağustos'ta izne gelecekti. Bana telefonda 'anneme söyle bana turşu ve yaprak sarma hazırlasın' dedi. İzine gelmesini beklerken cenazesi geldi" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin eşi 27 yaşındaki Pınar Akbay da gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan şehit eşini kadın askerler yalnız bırakmadı.

1. 5 yaşında Cemre Su adında bir kız çocuğu bulunan şehit Uzman Çavuş Satılmış Sadi Akbay'ın cenazesi köydeki evinden alınarak Çorum merkezdeki Çorum Şehitliği'ne getirildi. Burada askeri tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Hüseyin İçten, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ömer Mimiroğlu, Çorum Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, Belediye Başkanı Ak Partili Muzaffer Külcü, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile törende bulunan vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmüz", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Törenin ardından Ulu Cami'deki ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Akbay şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı. (DHA)