Ayvalık'ta 45 yaşındaki H.U, kendisini Gana Konsolosluğu görevlisi olarak iki kişi tarafından dolandırıldığını belirterek polise başvurdu. Ellerinde siyah kağıt parçalarını dolara dönüştürebilen bir sıvı bulunduğunu söyleyen kişilere 600 bin TL veren, bu paranın iki katını geri almayı beklerken dolandırıldığını anlayan H.U.'nun ihbarıyla harekete geçen polis zanlıları İstanbul'da yakaladı.

Ayvalık'ta kasaplık yapan ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmaya hazırlanan 45 yaşındaki H.U. polise başvurarak Gana Konsolosluğu'nda çalıştıklarını söyleyen iki kişinin kendisini dolandırdığını söyledi. 600 TL gönderdi.

Şüphelilere banka aracılığı ile toplam 600 bin TL gönderdiğini söyleyen H.U, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ellerindeki siyah kağıt parçalarını gösterip Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) kendilerine para yardımı yaptığını söylediler.

Anlattıklarına göre, durum anlaşılmasın diye paraları siyah kağıt parçaları görünümünde gönderiyorlarmış. ABD'den alacakları bir sıvıyla bunları dolara dönüştüreceklerini söylediler. Hatta yanlarında getirdikleri az miktardaki sıvıyla önümüzde deneme de yaptılar. Gerçekten siyah kağıt parçaları dolara dönüştü."

Verdiğin paranın iki katını ödeyeceğiz dediler
İki kişinin kendisinden para istediklerini belirten H.U, "ABD'den bu sıvıyı satın alabilmek için benden para istediler. Ne kadar para verirsem bir hafta içinde iki katını ödeyeceklerini söylediler. Ben de arkadaşlarımdan alabildiğim kadar borç alıp banka havalesiyle Gana ve İngiltere'deki hesaplara gönderdim" diye konuştu.

H.U'nun anlattıklarına göre, parasını geri istediğinde zanlılar sıvıyı henüz alamadıklarını belirttiler, teminat olarak da H.U'ya içi siyah kağıt parçalarıyla dolu bir kasa teslim ettiler. Bunun üzerine H.U. polise şikayette bulundu.

İstanbul polisi devreye girdi

Polis soruşturması sürerken H.U'yu telefonla arayan zanlılar, H.U'dan 140 bin dolar daha istediler, bu parayı öderse sıvıyı H.U'ya teslim edebileceklerini söylediler. Polisin de yönlendirmesiyle H.U. zanlılara Beyoğlu'nda randevu verdi. Kendilerine gelen bilgiyle harekete geçen İstanbul polisi de randvu yerine pusu kurarak zanlıları yakaladı. Obıora Anisude ve Osman Saidu isimlerine düzenlenmiş sahte pasaportlarla yakalanan zanlıların üzerinden herhangi bir sıvı çıkmadı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. (Habertürk)