Yaklaşık 3 yıldır görev yapan Mehmet Dere’nin Bakanlık Müşavirliğine atanması üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürlüğüne getirilen Mehmet Gülpak, kurumda ana felsefelerinin vatandaşa güler yüz göstermek olacağını söyledi.

Kahramanmaraş'a atanan Gülpak, İl binasında dün düzenlediği basın toplantısında, Adana ve Ankara'dan sonra Kahramanmaraş'ta SKG'daki görevine devam ettiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta güzel işler yapacağına inandığını kaydeden çiçeği burnunda Kahramanmaraşlı Müdür Mehmet Gülpak şöyle dedi:

''Kahramanmaraş'ın kahraman insanlarına hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Hizmetleri yaparken en büyük desteğimiz ve sesimiz basın olacak. Geçmişte gördüğümüz güzel çalışmaları devam ettireceğiz. Her şeyi sil baştan yap gibi bir düşüncemiz yok. Bu güzel hizmetlere katkı olarak Ankara'da bulunmam ve Türkiye'nin farklı yerlerinde kurumun ilkelerini görmem nedeniyle de kafamızda projelerimiz var.''

GÜLPAK: ''ANA FELSEFEMİZ VATANDAŞIMIZA GÜLER YÜZ GÖSTERMEK''

Amaçlarının kurumda işi olan herkesi üzmeden işlemlerini gerçekleştirmek olduğunu belirten Gülpak, ''Bu kuruma, kim gelirse gelsin, bu benim annem babam bile olsa güler yüzle göndermemiz lazım. Biz vatandaşımıza en kısa sürede cevap vermemiz lazım. Bizden talep edilen her türlü bilgi ve belgeyi en kısa sürede vermemiz lazım ki vatandaşımız buradan ya ümidini kessin yada hakkını başka yerde arasın. Burada ana felsefemiz vatandaşımızı güler yüzlü göndermek olacak. İhtiyaçları karşılanır ya da karşılanmaz buradan mutlu ayrılması lazım'' diye konuştu.

MEHMET GÜLPAK'IN ÖZGEÇMİŞİ

1973 yılında Kahramanmaraş’ın Merkez İlçesi’nde doğan Mehmet GÜLPAK, 1991 yılında Kahramanmaraş Lisesi’nden mezun oldu. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. 1997 yılında Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

1998 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu Sigorta Teftiş Kurulunda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı. 2001 yılında müfettiş oldu. 2007-2008 yılları arasında Adana Grup Başkan yardımcılığı yaptı. 2009 yılında Başmüfettiş olan Mehmet GÜLPAK 2011 yılında Ocak ve Temmuz ayları arasında Ankara Sıhhiye Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü görevini yürüttü.

2011 Ağustos ayından itibaren SGK Kahramanmaraş İl Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır. (www.kanal46.com)