ŞİDDETLİ RÜZGAR AĞACI İKİYE BÖLDÜ


Kahramanmaraş’ta şiddetli rüzgar, nedeniyle ağaçlar yerinden söküldü. Sergentepe İlköğretim Okulu’nun penceresi ise yerinden çıkarak büyük tehlike arz etti.


Kahramanmaraş kent merkezinde gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle çöp konteynırları caddelere dağılırken, bazı ağaçlar da kökünden söküldü. Sergentepe İlköğretim Okulu’nda da bir ağaç ortadan ikiye ayrıldı. Ağaçtan kopan dev parça, okulun bahçesine düşerken, şans eseri mal veya can kaybı yaşanmadı.


Sabahleyin oy kullanmak için okula gelen vatandaşlar da bahçede yerde duran ağacı şaşkın gözlerle izledi. Öte yandan aynı okulun yeni yapılan ek hizmet binasında da maddi hasar oluştu. Rüzgar nedeniyle, okulun pencere kısmı duvardan ayrıldı. Yaklaşık 15 santimetre uzunluğunda yarıkların oluştuğu pencereler, tellerle bağlanarak geçici önlem alınmaya çalışıldı. Olayın bildirilmesinin ardından okula gelen itfaiye erleri de güvenlik önlemleri alarak olası bir tehlikenin önüne geçmeye çalıştı.


Etkisini sürdüren rüzgar nedeniyle, kentteki hava sıcaklığı 9 dereceye kadar düştü.(İHA)

Editör: TE Bilisim