Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 81 il 'Tarım ve İnsan' konulu sergisinde Ankara'dan sonra Kahramanmaraş'ta buluştu.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Tarım ve İnsan' konulu sergi Ankara'dan sonra Kahramanmaraş'ta sanatseverlerle buluştu.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ilk olarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Denizbank işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen '2500 Köye 2500 Kitap Kampanyası' kapsamında, 22 tarım danışmanına kitap dağıtıldı.

Kitap dağıtım töreninde konuşan Kahramanmaraş Tarım İl Müdürü Mehmet Gündoğdu; yalın, sade ve anlaşılır bir dille hazırlanan kitapların, iyi yetiştiricilik konusunda büyük faydalar sağlayacağını ifade etti. Tarım danışmanlarının, teknik bilgiyle donatılması için de yoğun çaba sarf ettiklerinin altını çizen Gündoğdu, eğitim programları düzenlediklerine dikkat çekti. Gündoğdu, dağıtımı yapılan ve danışmanlar aracılığıyla çiftçilerin de istifadesine sunulacak kitapların sürdürülebilir tarım için önem arz ettiğini söyledi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanı Recep Tezgel de 170 akademisyen tarafından 2 yılda hazırlanan kitapların tarım sektörüne katkı sağlayacağını belirterek, önümüzdeki yıl sayıyı daha da artırmayı planladıklarını ifade etti. Fotoğraf sergisinin de ülkenin sınırlarını aştığına vurgu yapan Tezgel, 81 ilin doğal güzelliklerinin yansıtıldığını söyledi. Ankara'dan sonra ilk Anadolu sergisinin Kahramanmaraş'ta açıldığını belirten Tezgel, aynı serginin 81 ili dolaşacağını ifade etti. Tezgel, sanatseverlerin, bir hafta boyunca açık kalacak olan sergiye ilgi göstermeleri temennisinde bulundu.

Denizbank Çukurova İşletme ve Tarım Bankacılığı Satış Bölge Müdürü Tayfur Arslan ise tarıma verdikleri finansal desteğin yanı sıra üreticilerin sosyal hayatlarına da destek sağladıklarının altını çizdi. Yapılan konuşmaların ardından, tarım danışmanlarına kitapları dağıtıldı.

22 Kasım'da açılan "Tarım ve İnsan" konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi 28 Kasım Pazar gününe kadar açık kalacak. (www.kanal46.com)