Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya yönelik cinsel istismar ve tecavüz davasında mahkeme yeni bir karar verdi.


Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir, mahkemenin, 16 yaşındaki E.A.'ya yönelik cinsel istismar ve tecavüz iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerden M.T.'nin tutuklanmasına karar verdiğini açıkladı.


Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir, mağdur E.A.'nın avukatı Canan Çakabey Erdoğan ile birlikte Bingöl Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Yaklaşık iki haftadır Bingöl ve ülke gündeminde olan cinsel istismar olayı ile ilgili önceki gün bir gelişme yaşandığını belirten Aydemir, "Bingöl 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine yapmış olduğu inceleme üzerine, söz konusu şüphelilerden uzman çavuş M.T. tutuklanarak bugün itibarı ile yakalanıp cezaevine gönderildi. Bu hadiseyi tüm kamuoyu ile paylaşma zarureti hissettik" dedi.


Tecavüz zanlısı M.T.'ye kuvvetli suç şüphesi ve delilerin bulunması gerekçesiyle tutuklama kararı verildiğini belirten Aydemir, "Dün itibarı ile özelde ve yerelde Bingöl Barosu, genelde ise tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu baroları olarak serbest olan dosyaya müdahillik talebinde bulunduk. Bu konunun Bingöl Barosu olarak özellikle takipçisi olacağımızı belirtmek isterim" şeklinde konuştu. Diğer sanıklar ile ilgili henüz soruşturma evresinin tamamlanmadığını belirten Aydemir, herhangi bir gelişme yaşanması durumunda kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.


İHA