Kahramanmaraş Kent Konseyi ilk genel kurul toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın başkanlığında biraraya gelen Kent Konseyi, yürütme kurulunu oluşturdu. Poyraz, konsey ile hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi yanında, kentin hak ve hukukunun korunması yönünde de çözüm önerilerinin geliştirileceğini söyledi.

08.10.2006 tarih ve 26313 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelik gereği oluşturulan Kent Konseyi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde biraraya gelerek ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz toplantının açılış konuşmasında Kent Konseyi'nin gerekliliğine vurgu yaptı. Kent konseyinin amacının kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi olduğunu belirten Poyraz, bunun yanında kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir ve hesap verme, katılım, yönetiim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmanın da amaçlar arasında olduğunu ifade etti. Poyraz, "İnşallah bundan sonra Kent Konseyi adı altında daha düzenli olarak bir araya gelip şehrimizin sorunları hususunda, geleceğine yön verecek projeler hususunda fikir alışverişinde bulunacağız, sorunları masaya yatırıp çözüm önerileri geliştireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

İŞTE YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ

Başkan Poyraz'ın konuşmasının ardından gündem gereği ilk olarak yürütme kurulu seçimine geçildi. Yapılan oylama neticesinde Yaşar Akçakoyun (Sosyal Hizmetler İl Müdürü), Mehmet Hamzaoğlu (AKP Belediye Meclis üyesi), Fatih Paköz (İl Genel Meclisi Başkanı), Zeynep Arıkan (Lale-Der Başkanı), Doç. Dr. Uğur Yıldırım, Ahmet Görgülü (KASİAD Genel Sekreteri), Engin Karabekiroğlu (Şahika Sanat Evi), İhsan Kurtar (Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı), Vedat Paköz (Muhtar), Tuncay Kazancı (Sinerji Derneği Başkanı) ve Emrullah Karadöl'den oluşan 10 kişilik yürütme kurulu seçildi.

Bir sonraki Kent Konseyi Genel Kurul toplantısının tarihi, yürütme kurulunun çalışmaları neticesinde belirlenecek. (www.kanal46.tv)
Editör: TE Bilisim