Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahramanmaraş Şubesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze’ye insani yardım taşıyan filoya İsrail gemilerinin saldırı düzenlemesini protesto etti. Dün öğle namazının ardından Ulu Cami avlusunda dualar okundu ve İsrail şiddetle kınandı.

Gazze’ye insani yardım ulaştırılmak üzere yola çıkan 6 gemiye İsrail’in müdahale etmesini protesto etmek için Ulu Cami’ye toplanan Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, İHH İnsani Yardım Vakfı ve yüzlerce vatandaş okunan dualarla gözyaşlarına boğuldu.

Öğle namazı sonrası Ulu Cami avlusunda basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı Ali Kulaç, İskenderun’da şehit olan askerleri rahmetle andıklarını, Gazze’ye İnsani yardım taşıyan gemilere İsrail’in düzenlediği saldırıyı da esefle kınadıklarını belirtti. Kulaç, İsrail’i ABD’den aldığı destekle ırkçı ve emperyalistliğin elebaşı olduğunu ifade etti.

İsrail vahşi yüzünü bu kez ‘İnsani yardım’ için dünyanın çeşitli yerlerinden harekete geçen insanlara gösterdi diyen Kulaç şu şekilde konuştu; “İsrail 31 Mayıs Pazartesi günü sabaha karşı Gazze filosuna saldırmıştır. 600’e yakın Filistin gönüllüsüyle birlikte Filistin’e yardım taşıyan gemilerimize İsrail askerleri çıkarma yapmış ve birçok kardeşimiz katledilmiştir. Menfur saldırılarda 30’un üzerinde kardeşimiz de yaralanmıştır.”

Müminler bir vücudun azaları gibidir!

Filistin için yola çıkan gemilere ve İskenderun’da yapılan saldırı İslam dünyası için önemli bir tehdit olduğunu söyleyen Kulaç; “İslam dünyasındaki tüm müminler, mümkün olan her şekilde, Filistin’i ve Filistin sevdalılarını savunmakla yükümlüdürler. Bu menfur saldırılara seyirci kalmamız mümkün değildir. AGD olarak ‘haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır’ sözü mucibince bu saldırıları bütün şiddetiyle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar yakınlarına sabırlar diliyoruz.”

Türkiye’ye büyük görevler düşmekte!

Kulaç; “Üzerinde Türk bayrağı dalgalanan ve yetkililerden izin alınarak yola çıkan bir gemi uluslararası sularda başka bir devletin saldırısına maruz kalmıştır. Osmanlı’dan aldığı mirasla İslam dünyasının hamisi konumunda olan ve bütün dünyanın gözü üzerinde bulunan Türkiye’ye büyük görevler düşmektedir. Bu toprakların evlatları İstanbul’da, Diyarbakır’da, Rize’de, Adana’da ve yurdun hemen her yerinde haksızlığa, zulme, vahşete, katliama, çifte standarda karşı şiddetli bir infial içindedir.”

Filistinli kardeşlerimizin acıları bizim acılarımızdır!

Gün mücadele günüdür diyen Kulaç; “Gün, Filistinli kardeşlerimizle birlik olma günüdür. Filistin davası İslam ümmetinin ve insanlığın en büyük imtihanlarından biridir. Bu imtihandan alnımızın akıyla çıkmamız gerekmektedir. Filistinli kardeşlerimizin çektikleri acılar bizim acılarımız, onların feryatları, akan gözyaşları bizim gözyaşlarımızdır. Anadolu Gençlik Derneği olarak İsrail ordusunun yardım filosuna yaptığı baskını tekrar lanetliyor, kardeşlerimizin bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz. Filistin’imizi yok etmeye çalışan Siyonistler ve onların uluslararası destekçileri çok iyi bilmeliler ki, Filistin davası bizim onurumuzdur, bizler var olduğumuz müddetçe Filistin’i yok edemeyeceklerdir. Bu olay İslam dünyası ve bütün insanlığın dikkatini Gazze’ye çekmeyi başarmıştır. Dolayısı ile bu hareketin amacına ulaştığına inanıyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından Anadolu Gençlik Derneği üyeleri Ulu Cami’den Özel İdare İş Merkezi önüne kadar sloganlarla yürüdü. Gurup Özel İdare İş Merkezi önünde bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. (www.kanal46.com)