Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün yağ fabrikasında çıkan yangına anında müdahale ettiği belirtildi.


Konuya ilişkin İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada: “19 Şubat 2014 Çarşamba günü saat 12.25’te, itfaiye komuta merkezimize, İstasyon Mahallesi’ndeki bir yağ fabrikasında yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine, Merkez İtfaiye Grubumuz 3 dakika içinde olay yerine intikal ederek müdahaleye başladı. Aynı dakika içinde Sütçü İmam ile Şekerdere İtfaiye Gruplarımız da harekete geçerek yangına müdahale başladı.


Fabrikanın çatı kısmındaki fuel-oil tankında çıkan ve başlangıç aşamasında son derece yüksek risk taşıyan yangına, 8 araç ve 32 itfaiye eri müdahale etti.


Şelale halinde alt kata yayılan alevlere dört koldan köpükle müdahale edildi. Alevler 25 dakika içinde alt katta bulunan yağ fabrikasına sıçratılmadan tamamen söndürüldü. Soğutma çalışması ise yaklaşık 1 saat sürdü.  Yangında herhangi bir yaralanma olmazken, fabrikada maddi hasar meydana geldi” denildi.


Fabrikalarda farkındalık eğitimlerine devam edildiğinin belirtildiği açıklamada; “Eğitmenlerimizin sürdürdüğü farkındalık eğitimlerine ve tatbikatlara kesintisiz devam edilmektedir. Bu eğitim programına katılmak isteyen işletme-hastane-okul vb. kurumların merkez itfaiye binasında, önleme-eğitim birimimize başvurmaları yeterli olacaktır” denilerek kurumların gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiği belirtildi.