Kahramanmaraş Belediyesi, maddi imkansızlıklara rağmen kent için trafikte yeni düzenleme çalışmalarına ramazan ayında da yoğun bir şekilde devam ediyor.

İl dışından bir firmaya 2 yıl önce yaptırılan kent içi trafik master planı çerçevesinde, birçok yol tek yönlü yapıldı ve kavşaklarda düzenlemelere gidildi. Geçen günlerde Şekerdere Bulvarı üzerindeki Karamanlı kavşağı yeniden düzenlenirken, Ortaseki sağlık ocağı yönünden kavşağa geliş ise iptal edildi.

Son olarak ise Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önündeki kavşak tamamen yıkılarak yeniden yapıldı. Kavşağa çıkan iki yoldan sağ tarafa yan çıkışlar eklendi.

Yine son çalışmalar kapsamında halk arasında Bahçelievler olarak bilinen Zübeyde Hanım Caddesi’nden aşağıya inişler iptal edilerek yol tek yönlü yapıldı. Ancak; Emniyet Müdürlüğü kavşağında ise daha önce iniş-çıkış olarak 4 şerit olan yol daraltılarak iki şerit haline getirildi. Daraltılan bölümlerin ise otopark yapılması bekleniyor.

Yolun daraltılması ise cadde esnaflarının büyük tepkilerine yol açtı. İş yoğunluklarının bir hayli düşeceğini öne süren esnaflar, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a şöyle seslendiler: “Madem yolu tek yönlü yapıyorsunuz, neden daralttınız? Bununla birlikte buradaki Kahramanmaraş’ın ilk ve tek üst geçidinin de söküleceğini öğrendik. Her ne kadar öğrencilerimiz yoğun olarak kullanmasalar da bu geçidin sökülmemesi gerekir. Tamamen çıkışa ayrılan bu yolda yarın okullar açıldığında öğrencilerimiz nasıl karşıya geçecek? Buraya ışık konulacağını öğrendik ama bu da trafik akışını bir hayli yavaşlatır. Aslında bu caddede bir problem yoktu. Çalışmaların ramazan ayına denk gelmesi de ayrı bir sıkıntı verdi. Çalışmalar sırasında caddede borular patladı sular aktı. Kahramanmaraş kent merkezinde trafik yükünün bir hayli ağırlıkta olduğu yer ise Trabzon Bulvarı ile Mağralı Ökkeş Caddesi’dir. Belediye iş yapacaksa bu caddeleri acilen tek yönlü yapmalıdır. Kahramanmaraş Belediyesi’nin son yaptığı düzenlemeler trafiği rahatlatmak yerine içinden çıkılmaz bir hale getirecektir. Belediyelerin görevi halkın rahat yaşamasını temindir. Yolları tek yönlü yaparak ve yasaklamalar ile trafik probleminin çözümleneceğine inanmıyoruz.”

KANAL 46 BU ÖNEMLİ KONUYU SİZLERE SORUYOR

Kanal 46’nın ana sayfasında yer alan anket bölümünde; “Kahramanmaraş Belediyesi’nin kavşaklardaki son düzenlemeleri nasıl buluyorsunuz?” sorusu var. Sizler de bu önemli ankete katılarak görüşünüzü belirtin. (www.kanal46.com)