KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemâl Karaküçük geçen hafta sonu, kent gündemini bir anda alt üst eden bir basın toplantısı gerçekleştirdi.


Kent dışında olduğumdan dolayı toplantıya katılamadım ancak toplantıda neler olup bittiğini Akif Arslan’ın hem kendisinden dinledim hem de köşesinden okudum.


Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Aslında belli ki Başkan Karaküçük bu toplantıyı öyle Ak Parti’yi veyahut da düzenlenen çalıştayları eleştirmek, yerden yere vurmak amaçlı düzenlememiş.


Yani toplantıda önceden hazırlanan konu akışına baktığımızda aslında bu konu hiç yok. Odanın icraatları anlatılırken belli ki karşılıklı diyaloglardan bu çıkmış. Aslında minicik bir ayrıntı ancak bizim Akif profesyonelce gazeteci refleksiyle yakalamış bu ayrıntıyı.


Bir çok meslektaşın ilgisini çekmedi ancak alaylı gazeteci olmanın farkıyla Akif Arslan, bu basın toplantısının en can alıcı bölümünü cımbızla alıp ön plana çıkartmış ve “Siyasi irade yetersiz kaldı” cümlesini manşete çekerek üstüne de “Yeri Geldikçe” isimli köşesinde yorumunu yazmış.


Belki Başkan Karaküçük onca icraatının yanında bu bölümün öne çıkmış olmasından da rahatsız olabilir ancak gazetecilik de bu, yapacak bir şey yok.


Başkan Karaküçük’ü çok uzun yıllardan beridir tanırız.


Siyasetçiye uzak değildir ama ketum bir şekilde kendisi siyasete binlerce kilometre çok uzaktadır.


Belki dillendirmemiştir ama en azından bizim algılamamız, “herkes işini yapsın” yani siyasetçi siyasetini, işadamı işini yapsın, düsturundan hareket eden bir yapıya sahip olmanın ötesinde çok da cesurdur.


Yani bazen kendisine zararı olsa da karnından konuşmaz içindekini endirekt değil, eğip bükmeden direkt söyler.


“Siyasi irade yetersiz kaldı” cümlesi eminiz ki ağzından rastgele çıkmamıştır bilinçli olarak söylenmiştir. Yani dört duvar arasında konuşulanları meydanda da söylemiştir.


Çünkü kendinden emin.


Çünkü biliyor ki, böyle bir dönemde bunu her babayiğit dillendiremese de kentin en güçlü STK’sının başında olmanın verdiği sorumlulukla gerektiğinde “ateşten gömlek” giyilebileceğini göstermiştir Karaküçük.


KEMÂL KARAKÜÇÜK TILSIMI BOZDU!


BAŞKAN Karaküçük bu açıklamayla bir tılsımı da bozmuştur!


Milletvekili seçimleri kampanyasında Ak Parti Kahramanmaraş’ta özellikle Mahir Ünal ve Yıldırım Ramazanoğlu’nun propagandasını çok fazla yaptı, çıtayı çok yüksekte tuttu.


Her ikisinin de Başbakanın çok yakın danışmanları olduğu pankartlarla anlatıldı.


Seçimlerin hemen ardından da Mahir Ünal Grup Başkan Vekilliği gibi çok önemli bir göreve getirilince K.Maraş adına umutlar daha da arttı.


Şu anda Ak Parti’nin ya da K.Maraşlı’nın yükünü neredeyse tek başına Sıtkı Güvenç çekiyor gibi, diğer hanım milletvekili ile Ünal ve Ramazanoğlu’nu gören pek az.


Hani görmeyelim Ankara’da otursunlar diyeceğim ama bu memlekete bari bir katma değerleri olsun arkadaş!


Hadi bayan milletvekilimizden vazgeçtik onu tanımıyoruz bile ama koskoca Grup Başkan Vekilimiz Mahir Ünal ve Başbakanın Danışmanı olan Yıldırım Ramazanoğlu var.


Seçimlerin üzerinden bunca zaman geçti.


Çalıştayların üzerinden bunca aylar geçti.


Kahramanmaraş’ta gözle görülür elle tutulur ne değişiklik oldu, gören bilen var mı Allahaşkına?


Milletvekillerimiz adeta kapalı bir kutu içinde tılsımlı birer güç gibi duruyorlardı.


Maraşlı da bir umut, hizmet beklemeye devam ediyordu.


Ama bir Kemâl Karaküçük çıktı işte bu tılsımı bozdu.


Ey Ünal ve Ramazanoğlu!


Biliniz ki, bundan sonraki süreçte çok daha fazla sorgulanacaksınız zira yol açıldı haberiniz ola!


 


YENER ATLI


[email protected]


KAYNAK: Maraş Times