Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Abid Vanlı, Anadolu'da gazetecilik mesleğinin giderek zorlaştığını belirterek, gerekli önlemlerin alınmaması halinde demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basının taşrada etkisiz hale geleceğini öne sürdü.

Vanlı, bu sabah Yaşar Pastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, yerel basının Anadolu'nun sesi olduğunu ifade ederek, "Teknolojinin inanılmaz geliştiği son yıllarda taşrada görev yapan gazeteciler olarak bir çok sorunla karşı karşıya bulunuyoruz. Üzülerek söylemek gerekirse yerel basın bu değişime ayak uyduramadı. Bunun yanında sermayenin ön plana çıktığı günümüzde gazete sahipleri de zor günler yaşamaya başladı. Tüm bunlar ise Anadolu'da gazetecinin yetişmemesine neden oldu" dedi.

Zor şartlarda görev yapan gazetecilerin yeterli destek görmediğini söyleyen Vanlı, "Maalesef Anadolu'da gazetecilik mesleği revaçtan düştü ve giderek zorlaşmaya başladı. Eğer önlem alınmazsa demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basın taşrada giderek etkisiz hale gelecek" diye konuştu. (haberler)
Editör: TE Bilisim