Yaz sıcağında siyah giyemeyenler için, ''cildi zararlı ışınlardan koruyan ve beyazın ferahlığını hissettiren'' siyah tişört üretildi.

Sektörün ülke çapında en büyük üreticilerinden olan ve ilk Ar-Ge merkezlerinden birine sahip İzmir'deki firmadan yapılan yazılı açıklamada, bir süredir yürütülen Ar-Ge çalışmasını sonuçlandırarak yeni bir fonksiyonel kumaş üretildiği belirtildi.

Özellikle sıcak bölgelerde yaz aylarında güneş ışınlarını çekmesi nedeniyle siyah kumaştan üretilen giysilerin tercih edilmediğine dikkat çekilen açıklamada, bu soruna çözüm bulmak amacıyla geliştirilen projenin tamamlandığı ifade edildi.

Test çalışmaları sonuçlanan ve ilk etapta tişört üretimi yapılan yenilikçi ''Coldblack'' kumaşların önemli bir rahatlık sağlayacağının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Coldblack teknolojisini kullandığımız bu tişörtler dokusu ve görünümü bozulmadan UV ışınlarının geçirgenliğini azaltarak cildi güneşten koruyacak. Siyah olmasına rağmen yaz sıcağında beyazın ferahlığını hissettirecek Coldblack, teni 30 faktöre kadar güneşin zararlı ışınları ile ısısından koruyabiliyor.''

Şirketin perakende markası tarafından üretilecek tişörtlerin çok yakın bir dönemde piyasaya sunulacağı da bildirildi.


Editör: TE Bilisim