Kahramanmaraş Belediyesi Kent Rehberi bazı değişikliklerle desteklenerek güncellendi.


Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Coğrafi Bilgi Sistemi kapsamında hazırlanan Kent Rehberi, yeni değişikliklerle yenilendi.


Bünyesinde eski uydu fotoğrafları ile yeni uydu fotoğraflarını da faaliyete geçiren Kent Rehberi, şehrimizle ilgili imar durumu, geçmişe dönük şehir hareketleri, uydu fotoğrafları gibi özelliklerin yanı sıra aynı zamanda navigasyon özelliği ile de vatandaşlara hizmet sunmaya başladı.


Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Coğrafi Bilgi Sistemi alınan güzel tepkiler üzerine vatandaşa olabildiğince yardımcı olmak ve müdürlükler arası iletişim kopukluğunu mümkün olduğunca gidermek için imkanlar ölçüsünde tüm kadastral veriler, imar planları, adrese ilişkin binalar, sokak adları ve numarataj verileri sisteme aktarıldı, tapu kayıtlarının parsellerle ilişkilendirilmesi yapılarak parsel - malik ilişkisi kuruldu, böylece bir çok müdürlüğün sorunu mümkün olduğunca giderilmeye çalışıldı.



Ayrıca web üzerinden vatandaşın; ada parsel bilgileri ve imar planlarıyla ilişkileri çerçevesinde parsele ait imar durum belgelerine ulaşması ve mülkiyeti hakkında belediyeye gelmeden bilgi edinmesi sağlandı.


Arşiv katmanı oluşturularak parsel üzerindeki tüm işlemler tek bir çatı altında toplandı, böylelikle kullanıcının geçmişe dönük araştırma yapması kolaylaştırıldığı gibi birimler arasında iletişim de sağlandı.


Eski uydu fotoğraflarının yanı sıra yeni uydu fotoğrafları da eklenerek güncellenmesi yapılan Kent Rehberi’nde vatandaşlar bulundukları noktayı işaretleyerek gidecekleri adresi belirttikleri zaman hiçbir zorluk çekmeden gidebilecekler.

Editör: TE Bilisim