Kahramanmaraş Belediyesi, Kent Konseyi, Elektrik Mühendisleri Odası ve SAHADER işbirliği ile “Elektromanyetik Enerjinin (EMA) İnsan ve Cihazlara Etkisi” konulu bir konferans düzenleniyor.

30 Nisan Cuma günü saat 20.00’de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek konferans, alanında uzman Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Selim Şeker tarafından verilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan KSÜ öğretim üyesi Prof. Dr. M. Kemal Kıymık; “Elektrikle çalışan cihazların yaydıkları elektromanyetik alanların
(EMA) oluşturduğu çevrenin biyolojik etkilerinin araştırılması, başta mesleki çalışanları olmak üzere, genel halk sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. EMA alanlarının kullanımının gelecekte daha da artış göstereceği dikkate alınırsa, konunun önemi daha da artmaktadır” dedi.

Gelişen teknolojinin getirdiği büyük kolaylık ve yararlarının yanı sıra aynı zamanda, gözle görülmese de, zararlı yan etkileri de zamanla ortaya çıkmakta ve insan sağlığını tehdit edici boyutlara ulaşmaktadır. Kahramanmaraş halkını bilgilendirmek ve bu konuya dikkatleri çekmek üzere düzenlenen konferans ile ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş Kent Konseyi (KKK) Başkanı Zeynep Arıkan ise şunları kaydetti:

“EMA’nın hayatımızda hissedilen etkilerini baş ağrıları, göz yanmaları, yorgunluk, halsizlik ve baş dönmeleri gibi şikâyetlerle görmekteyiz. Ayrıca gece uykusuzlukları, gündüz uykulu dolaşım, küskünlük ve sürekli rahatsızlık nedeniyle topluma katılmamak gibi neticeler yapılan çalışmalar neticesinde rapor edilmiştir. Diğer bir etki ise moleküller ve kimyasal bağlara, hücre yapısına, vücut koruma sistemine yaptığı ve uzun sürede ortaya çıkabilen etkileri üzerine
araştırmalar devam etmektedir. Yapılacak bu konferansın özellikle gençler ve aileler için faydalı olacağını ümit etmekleyiz ve Kahramanmaraş halkının katılımını beklemekteyiz."
Editör: TE Bilisim