Dondurucu soğuk hava koşullarında telefonunuzu sıcak tutmaya bakın.

Dondurucu kutup soğuklarının etkili olduğu Norveç’te Lenin Kristin Løvvik adındaki bir bayan, -12 derecelik bir havada her zamanki gibi işe gitmek için arabasına bindi. Müzik eşliğinde işe gitmek isteyen ve bu amaçla iPhone 4’ünü arabasının müzik çalarına bağlayan Løvvik, aradan çok zaman geçmeden iPhone’nunun donmasıyla şoka uğradı.

Bu olay karşısında işe gitmekten vazgeçip Apple servisine giden ve durumu anlatan Norveçli kadın, büyük bir fiyaskonun ortaya çıkmasına sebep oldu. Apple yetkilileri, dondurucu hava şartlarında telefonun kullanılmasının garanti kapsamı içinde olmadığını belirttiler. Norveçli kadın her ne kadar arabada 20 derecelik bir sıcaklık olduğunu anlatmaya çalışsa da, iPhone 4 için Apple’ın kuralları belliydi. Sıfırın altındaki derecelerde iPhone 4 kullanımı garanti kapsamı içinde değerlendirilmiyordu.

Böylece iPhone’u soğuk havalarda kullanmamak gerektiğini de Apple sayesinde öğrenmiş olduk. Samsung da akıllı telefonu Galaxy S’in sıfır derecenin altında kullanılmasına onay vermiyor. (CNET Türkiye)
Editör: TE Bilisim