Kanal 46, bir kardeş yayın organına, Kahramanmaraş ise bir internet haber sitesine daha kavuşuyor. Kahramanmaraş’tan, Türkiye’den ve dünyadan haber sunacak olan www.edehaber.com test yayınına başladı.

1 Eylül 2006 tarihinde test yayınlarına başlayan ve aradan geçen yaklaşık 2 yıllık zaman zarfında Türkiye’nin sayılı haber portalları arasına girmeyi başaran, ‘Kahramanmaraş’ın ilk ve tek internet televizyonu’ unvanını elinde bulunduran Kanal 46’nın imtiyaz sahibi Ajans 46 yeniliklerine devam ediyor.

Ajans 46 bünyesinde hizmet sunacak olan 'Madalyalı kentin etkili sesi' www.edehaber.com sitesinde, ulusal haberlerin ağırlıklı olacağı ancak bunun yanında Kahramanmaraş haberlerinin de geniş bir şekilde yer alacağı belirtildi.

Öte yandan; ana sayfasında görüntü ekranı olması nedeni ile sistemi yavaşlattığı gerekçe gösterilerek bazı resmi kurumlar ile özel firmaların bilgi-işlem merkezleri tarafından girişi kısıtlanan Kanal 46’ya bu nedenle ulaşmakta zorluk çeken okurlar ise, www.edehaber.com’a rahat bir şekilde girebilecekler. Bu nedenle Kanal 46’da yer alacak birçok haber, yazı, yorum ve yazar www.edehaber.com’da da aynen yer alacak. (Bununla birlikte; www.haberus.com adresinden ulaşılan ulusal haber sitesi de Kanal 46'nın haberlerine yerel bölümde yer vermektedir.)

8 Haziran 2008 itibarı ile test yayınlarına ve güncellenmeye başlanan www.edehaber.com, önümüzdeki günlerde normal yayın akışına geçecek.

Refikimize 'Hoş Geldin' diyor, yayın hayatında başarılar diliyoruz....(www.kanal46.tv)


Editör: TE Bilisim