Malatya'da 144 sivil toplum kuruluşu, ''Türkiye'nin kanayan yarası ve en yakıcı sorunu olan Kürt meselesinin nihayete erdirilmesi'' için çözüm sürecine destek verdiğini açıkladı.


Kongre ve Kültür Merkezi önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri adına açıklama yapan Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay, yıllardır ''Türkiye'nin kanayan yarası ve en yakıcı sorunu olan Kürt meselesinin nihayete erdirilmesi'' hususunda önemli bir süreç yaşandığını belirtti.


Kutlubay, ''Bugüne kadar 10 binlerce insanın hayatına mal olan, milyarlarca dolarlık mali kaynağı heba eden, derin sosyal yaralara yol açan, bütün ülke sathında toplumsal barışı tehdit eden meselenin demokratik çözümüne dair hükümet tarafından başlatılan ve ilgili taraflarca da benimsenin süreci önemsiyor, tarihi bir fırsat olarak görüyor, süreci desteklediğimizi ilan ediyoruz'' diye konuştu.


Ülkenin imkan ve potansiyelinin toplumsal gelişme ve sosyal barışın temini için sarf edilmesi gerektiğini vurgulayan Kutlubay, yeni başlatılan bu süreçte tüm tarafların özverili ve samimi bir şekilde çaba göstermesi, süreci akamete uğratacak eylem ve operasyonlardan kaçınılması, toplumsal huzuru bozucu ve kutuplaştırıcı söylemlerden uzak durulması gerektiğini ifade etti.


Kutlubay, şunları kaydetti:
     ''Ayrıca geçmişte defalarca denenen provokasyonlara karşı uyanık olunmalı ve bu tür eylem ve söylemlere kalkışanlar, tarafların ortak çabasıyla halkın vicdanında mahkum edilmelidir. Toplumsal barışı sağlamış, adalet ilkesini hayata geçirmiş, demokratik bir Türkiye, bu coğrafyada yaşayan bütün halkların menfaatinedir. Bu nedenle ülkenin ihtiyacı olan demokratikleşme adımlarının hız kesmeksizin devam ettirilmesi ve bu sürecin evrensel standartlara sahip yeni ve sivil bir anayasayı da içerecek şekilde sonuçlandırılması ortak talebimizdir. Malatya sivil toplum kuruluşları olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılması ve toplumsal barışın sağlanması için üzerimize düşen her türlü desteği vereceğimizi ilan ediyor, halkımızı bu sürece sahip çıkmaya davet ediyoruz.''


Malatya'da 144 sivil toplum kuruluşunun çözüm sürecini desteklediğini ve bildirilerine imza attığını belirten Kutlubay, sivil toplum kuruluşlarından mail ortamında halen destek geldiğini ve sayının sürekli arttığını kaydetti. MALATYA (AA)

Editör: TE Bilisim