Kırıkhan Trafik Tescil ve Denetleme Büro ekipleri ilçede servis taşımacılığı yapan sürücülere “Okul Servis Araçlarının Denetimi ve Öğrencilere Yönelik Trafik Tedbirlerinin Alınması” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya 75’i aşkın öğrenci servis şoföründen sadece 6 sürücünün katılması dikkat çekti.



Polis memurları ve servis sürücülerinin katıldığı bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Talip Gönül, ülke genelinde her 45 dakikada bir trafik kazasının yaşandığını ve ortalama olarak 20 -30 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirterek, “Trafik hem hayati hem de önemli sorun olarak ifade edilmelidir. Trafik kazalarını tamamen önleyebilmek mümkün değildir. Ancak bu kazaları sonuçları ve sayıları itibari ile en aza indirmek biz insanların elindedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okullardan evine ve evlerinden okullarına güvenli bir trafik ortamında gidip gelmelerini sağlamak kanuni görevimiz olup, bu konu üzerinde çok hassas ve birliktelik içinde davranmamız gerektiği açıktır. Okul servis sürücülerimiz trafik ortamındaki davranışlarınız yani kırmızı ışıkta geçme, tehlikeli ve hızlı araç kullanma, öğrencilerin yanında sigara içmek, yüksek sesle müzik çalmak öğrenciler için örnek teşkil etmekte ve trafik kültürüne ilişkin ilk intibalarını sizlerin davranışlarından almaktadırlar. Bu nedenle trafik olayının içerisinde okul servis araçları sürücülerinin önemi kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Sizler geleceğimizi taşıyorsunuz. Trafik bir kurallar bütünüdür. Kuralları ihlal ederseniz trafik kurallarına uyan insanlara zararınız dokunur. Ne yazık ki ülkemizde bu kadar büyü trafik problemlerine rağmen çocuklarımıza hem aile içinde, hem de okullarında verilen trafik eğitimi oldukça yetersizdir” dedi.
Ticari araç sürücülerinin trafik polislerinin aynası olduğunu belirten Gönül, “Trafiği sizlerle birlikte ne kadar iyi idare edebiliyorsak o şehirde trafik düzeninden bahsedebiliriz. Sizlerle hiçbir zaman biz iletişimimizi koparmak istemiyoruz. Bu konuda her zaman birbirimize saygımız, sevgimiz, birbirimizi dinleme, iletişim yollarını kapatmama yönünde bir bağlılığımız olacak. Bu arada yanlış yapanın canını acıtmak zorundayız. Hızlı servis yapacağım diye başkalarını tehlikeye düşürmeyelim. Trafikte sizlerin örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.(İHA)

Editör: TE Bilisim