Adana’da, kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları kişiyi dolandırmak isteyen 3 şüpheli, polisin planıyla suçüstü yakalandı.


ADANA (AA) - Kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıkları yaşlı adamı dolandırmak isteyen 3 şüpheli, polisin planı sonucu suçüstü yakalandı.


Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesinde iki kişi, telefonla ulaştıkları Edip E.’ye (60), kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak banka hesabına terör örgütü tarafından yüksek miktarda para aktarıldığını söyleyip "Hesabındaki bu parayı çekip sana vereceğimiz devlet güvencesindeki hesaba yatıracaksın” dedi.


Telefonda konuşmayı sürdüren zanlılar, para çekmek için gittiği banka şubesinde hesabında para bulunmadığını öğrenin Edip E'den bu kez 15 bin lira kredi çekip kendilerinin verdiği hesaba yatırmasını istedi.


Bankaya kredi başvurusu yapan Edip E, evine dönünce durumu çocuklarına anlattı. Babalarının dolandırılmak istendiğini anlayan çocukları, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, Edip E'den zanlıların tekrar araması halinde krediyi çektiğini ve kendilerine parayı elden vermek istediğini söylemesini istedi.


Edip E, bir süre sonra yeniden arayan zanlılara “Çocuğum, ben yaşlı biriyim ve gözlerim de iyi görmüyor. Ben bankanın yakınındaki postane yakınına gelip size parayı elden vereyim” dedi.


Zanlılardan biri yaşlı adamla buluşup paraları almaya hazırlandığı sırada sivil polisler tarafından suçüstü yakalandı. Zanlı Özcan D'nin (24), iki arkadaşının daha olduğunu itiraf etmesi üzerine Faraç B. (45) ve Mehmet C.Ö. de (28) bir otomobilin içinde yakaladı. Otomobilde çok sayıda sim kart ve dekont bulundu.


Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


Mehmet C.Ö’nün uyuşturucu madde bulundurmak ve dolandırıcılıktan, Özcan D’nin dolandırıcılıktan, Faraç B’nin ise tehdit, yağma ve hakaretten suç kaydının bulunduğu belirlendi.


(AA)