Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan 43 kadın için tören düzenlendi.


Malatya Müftülüğünce, Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan 43 kadın için taç takma töreni düzenlendi. 


Atatürk Spor Salonundaki törene, Müftü Ümit Çimen, ilçe müftüleri, kız Kur'an kursu öğrencileri, hafız kadınlar ve aileleri katıldı.


İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı "Hayat Işığımız Kur'an" konulu sinevizyon gösterisi yapıldı, Arapça, İngilizce ve Türkçe ilahiler söylendi. 


Ümit Çimen, burada yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'in, Hazreti Muhammed'in ahlak kaynağı olduğunu söyledi.


İlk hafız Hazreti Muhammed'in Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi, hafızlığı teşvik ettiğini ifade eden Çimen, Hazreti Muhammed'in hafız olan kişiye cennette taç giydirildiğini müjdelediğini, hafızlara bu sebeple taç giydirildiğini anlattı.


Ayet ve hadislerden örneklerle Kur'an'ın önemini anlatan Çimen, "Hazreti Kur'an Peygamberimizin en büyük mirası, insanların huzur reçetesidir. Kur'an, toplumda fitneyi, fesadı, cana kıyma kadar kötü gören bir inancın adıdır. Yaşlıları, akraba ilişkilerini, fakiri gözetmeyi rahmet vesilesi kılan dünya görüşünün adıdır. Hayat ışığımızdır. Kur'an'ı elinden bırakmayanın Allah da elini bırakmaz. Kur'an'ı unutmayanı Allah da unutmaz" diye konuştu. 


Halka seslenen Çimen, Malatya'nın ismine 43 hafızın yakışmayacağını belirterek, "Malatya'da 40 değil 140 hafızın yetişmesi için gayret göstereceğiz. Bunun için destek bekliyoruz" dedi. 


Çimen'in konuşmasının ardından hafızlar, Kur'an-ı Kerim okudu ve hatim duası yaptı. Taç takılan hafızlara diplomaları ve ödülleri verildi. 


(AA)

Editör: TE Bilisim