Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Malatya Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, halkın parasını çalanlardan hesap sorulması gerektiğini bildirdi.


PTT önünde KESK üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile sonuna kadar bütün gerçeklerin açığa çıkarılmasını beklediklerini ifade etti. Kaya, halkın parasını çalanlardan hesap sorulması gerektiğini söyledi.


Kaya, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Yıllık resmi enflasyon Şubat ayı itibariyle yüzde 7,89’u gösterirken halkın gerçek enflasyonu yüzde 20’yi aşmış durumdadır. 2014 yılında enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşmasına kesin gözü ile bakılırken, kamu emekçileri ve emeklilerin ücretlerinde ortalama yüzde 6 artışa denk elen 123 TL’si daha cebine girmeden buharlaşmıştır. Bugüne kadar emeği ve alın teri ile geçinmeye çalışan milyonlarca emekçinin sorunlarına kulakları tıkayanlar, patronların her başı sıkıştığında onlara teşvik paketleri ile beslemiştir.”


Grevli toplu sözleşme istediklerini dile getiren Kaya, “2,5 milyon kamu emekçisinin, 1,9 milyon emeklinin iradesi yandaş konfederasyon yönetimine altın tepsiyle sunulmuştur” iddiasında bulundu.


Tarık Kaya, konuşmasında iktidarı da eleştirdi.(İHA)

Editör: TE Bilisim