Mersin Limanı B Kapısı yakınlarındaki binada çalışma yapan ekipler ellerindeki dosyalarla ayrıldı.


MERSİN (AA) - Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, "rüşvet aldıkları ve verdikleri" iddiasıyla aralarında 10 gümrük memurunun da bulunduğu 35 kişi hakkında başlatılan operasyon kapsamında Mersin Limanı B Kapısı yakınlarındaki binada ekipler çalışma yaptı.


Ellerinde dosyalar olduğu görülen ekipler, çalışmalarını tamamladıktan sonra araçlarla Mersin Limanı B Kapısı'ndan ayrıldı.


Bu arada, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise operasyonun kendileri tarafından başlatıldığını, gerekli açıklamaların ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapıldığını bildirdiler.


Öte yandan, Mersin Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Abdulbaki Şimşek de yaptığı açıklamada, operasyonda adı geçen Mersin Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü'nde genellikle Avrupa ülkelerinden gelip 3. bir ülkeye gidecek olan malların transit işlemlerinin yapıldığını söyledi.


Buralarda yapılan işlemleri nakliyede görevli kişilerin yürüttüğünü anlatan Şimşek, burada görülmüş bir olumsuzluk üzerine operasyon yapılmış olabileceğini ifade etti.


(AA)

Editör: TE Bilisim