Kadirli'de polisler sahte para ve dolandırıcılık uyarısı yaptı.



OSMANİYE (AA) - Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları sahte para ve dolandırıcılara karşı uyardı.


İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan, yaptığı açıklamada, hayvan hırsızlığı, haksız ve kolay yoldan kazanç sağlamayı alışkanlık haline getiren kişi ve kişilerce sahte para ve çek kullanılması, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının bayram öncesi artabileceğini vurguladı.


Emniyet Müdürlüğü olarak halkın rahat ve huzur içinde bayram geçirmelerini istediklerini, kurbanlık alan ve satanları sahte para konusunda broşür dağıtarak uyardıklarını belirten Ayhan, şunları kaydetti:


"Vatandaşlarımızı ve kurban satıcılarını kötü niyetli kişilere karşı uyarıyoruz. Her Kurban Bayramında sahte para konusu gündeme gelmektedir. Bu günlerde kalpazanlar sürekli insan kalabalığının ve alışverişin yoğun olduğu yerleri tercih etmektedirler. Bu yüzden bizler de vatandaşımıza Kurban Bayramı öncesi yapacakları alışverişlerde dikkatli olması yönünde uyarılarda bulunuyoruz. Kurban Bayramında sahte para kurbanı olmayın. Şüphelendiğiniz durumlarda 155 Polis İmdat telefonu ile bize ulaşabilirsiniz."